A polgármester kimondta, miként lehet vonzó egy város Magyarországon

2023. október 31. 20:08

Az iskola jelenti az alapját az erős közösségnek, így az erős városnak is – hangzott el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) veszprémi képzési központjának ünnepélyes tanévnyitóján és épületátadóján. Az esemény pódiumbeszélgetésén felszólalt az izraeli háború kapcsán Yacov-Hadas Handelsman, Izrael budapesti nagykövete is.

2023. október 31. 20:08
Klein Ron

„Az iskola közösséget teremt, egy város pedig csak akkor lehet vonzó, ha erős a közössége. A történelem során többször is bebizonyosodott, hogy egy iskola reményt jelent, és jó megélni, hogy a város- és közösségépítő munkában nem vagyunk egyedül” – jelentette ki Porga Gyula, Veszprém polgármestere a Mathias Corvinus Collegium képzési központjának ünnepélyes tanévnyitóján és épületátadóján.

Az MCC veszprémi képzési központjában csaknem 100-an vesznek részt a Fiatal Tehetség Programban, és 11 intézmény több mint 300 diákja él a Középiskolás Program adta lehetőségekkel. Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató-helyettese kiemelte, büszke ezekre a számokra, ám a helyi közösség erejét az érezheti igazán, aki részt vesz a rendkívüli népszerű programokon.

A létesítménnyel szemben él Ovádi Péter országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, aki beszédében hangsúlyozta, a felújítási munkák is MCC-s színvonalon zajlottak, nem okoztak problémát a környéken élőknek:

Jó volt látni, ahogy napról napra szépül. Előtte festékbolt és nyílászárókkal foglalkozó üzlet volt itt, amire természetesen szükség van, ám egészen más most kinézni az ablakon, hogy egy iskolát látok”.

Gladden Pappin, Benkő Levente, Yacov-Hadas Handelsman és Veszprémy László Bernát az izraeli háború következményeiről beszéltek. Forrás: MCC/Gyurkovits Tamas

Az esemény zárásaként az izraeli háborúról tartottak pódiumbeszélgetést Yacov-Hadas Handelsman részvételével. Izrael budapesti nagykövete hangsúlyozta, ne gondolja senki, hogy ez csak az ő harcuk:

a terroristák Izrael elpusztításával kezdenék, de aztán a világ többi részét céloznák meg, mert ők így értelmezik a próféciát.

Az esemény moderátora, Veszprémy László Bernát történész, a Corvinák főszerkesztője arról is kérdezte a nagykövetet, mit gondol az Európában tapasztalt antiszemita hullámról.

Ezt is ajánljuk a témában

„A tüntetők többsége migrációs háttérrel rendelkező arab, palesztin, muszlim, akik kihasználják társadalmunk demokratikus értékeit az antidemokratikus nézetek hirdetésére, és a szólásszabadságra hivatkozva kérdőjelezik meg egy nép élethez való jogát. Ez elfogadhatatlan” – szögezte le Yacov-Hadas Handelsman.

Gladden Pappin, a Magyar Külügyi Intézet elnöke szerint az Egyesült Államokban egyre összetettebb kérdéssé válik Izrael és Ukrajna támogatására, hiszen az ukrajnai konfliktus nem úgy alakult, ahogy azt tervezték, kezd az iraki vagy az afganisztáni háborúra hasonlítani.

Ezt is ajánljuk a témában

Benkő Levente, Magyarország volt izraeli nagykövete kiemelte, a régióban kezdett normalizálódni az arab országok viszonya a zsidó állammal, ezt torpedózta meg a barbár támadás: „Van arra esély, hogy eszkalálódik a konfliktus, és ez nem Izrael számára lenne a legrosszabb, mert meggyőződésem, hogy meg tudja védeni magát.

Európára viszont gazdasági értelemben és a terrorveszély szempontjából is nagy kihívás várhat.”

A szerző a Corvinák újságírója.

Nyitókép: MCC/Gyurkovits Tamás

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. november 01. 07:10
Káderképző közpénzből. Az mszmp csinálta ezt anno.
Bell & Sebastian
2023. október 31. 22:59
De fordítva is igaz. Egy várost úgy lehet a legegyszerűbben kiherélni, ha libsifészket csinálnak az elitgimnáziumából. Nem kell nagy dolgokra gondolni, bőven elég hozzá a megvásárolható felvételi és a reáliák leépítése. Egyébként az SZDSZ receptje, ami úgy pusztít, mint a szalmonellás madártej. Ki van próbálva.
Nonoo
2023. október 31. 22:56
"Az iskola jelenti az alapját az erős közösségnek" Nos, az erős közösségekben a fidesz pont ellenérdekelt, úgyhogy ha ezt megtudják, le fogják rohasztani az oktatási rendszer....vagyis várjunk csak! Kész 😉
nakatomi
2023. október 31. 21:13
"A létesítménnyel szemben él Ovádi Péter országgyűlési képviselő, " Vajon mire gondolt a költő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!