A Mercedes bejelentette: főszerepet ad az elektromos átállásban a kecskeméti telephelynek

2023. október 18. 10:17

Több milliárd eurós befektetés érkezik Kecskemétre.

2023. október 18. 10:17

Exkluzív interjút adott az Indexnek Ola Källenius,  a Mercedes-Benz igazgatótanácsának elnöke. Källenius bejelentette, 

több milliárd eurós befektetést hajtanak végre kecskeméti üzemükben,

főszerepet adva az elektromos átállásban a magyarországi telephelynek.

Az interjúból kiderült, hogy a kecskeméti gyár nagyon fontos része a globális termelési hálózatuknak, ahol a jövőben szem előtt kívánják tartani a következő generációs jármű-architektúrákat és modelleket is.

A stuttgarti központú autóipari konszern igazgatótanácsának elnöke azért érkezett többek között Magyarországra, hogy megnézze, miként halad a gyár bővítése, és a magyar csapattal is találkozni akart.

A jövő Kecskeméten épül”

 – jelentette ki Källenius, majd felidézte, hogy 2021 őszén az alföldi üzemben gördült le a szalagról az első EQB kompakt SUV modell, amely a Mercedes-Benz életében is mérföldkő volt. „Lenyűgözte” a konszern vezérkarát, hogy az igazgatótanácsban hozott döntéstől alig 12 hónap telt el a tényleges gyártásig. 

Fókuszban a termékportfólió bővítése

Ola Källenius ezután arról is beszélt, hogy „nem titok, hogy a terjeszkedés a termékportfólió bővítéséről szól, 

a közeli jövőben, az évtized közepétől a Mercedes luxusautó-vásárlóit is Kecskemétről szolgálhatjuk ki

A lap azon felvetésére, hogy mi a jó stratégia azokban az időkben, amikor egyik válság jön a másik után a német multi topmenedzsere úgy reagált, hogy

bár változott a makrokörnyezet, s az iparági kihívások is sokasodtak, a feladat változatlanul a jövőbe látó gondolkodás.

„Ha még több akadály gördül eléd, akkor sem szabad elveszíteni a fókuszt, ami az esetünkben a technológiai beruházásokon van. Alakítunk, formálunk, villamosítunk, digitalizáljuk a járműveinket, egyre közelebb lépünk az automatizált vezetéshez. Bár nagyon meg kell gondolnunk, mire költünk és mire nem, az előremenekülést előkészítő projektekkel a növekedési esélyeinket növeljük” – nyilatkozta az Indexnek Källenius.

Nyitókép: Ujvári Sándor / MTI

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2023. október 18. 15:51
Mert megépül akkugyár, jön is az elektromos autószerelőgyár is.
Mich99
2023. október 18. 11:44
Ez így van: guruló dollárért nem akar valaki MOSLÉKOS BUZI lenni?
elégia
2023. október 18. 11:40
Logikus. Már köszörülik a torkukat a ballibsik.
Mich99
2023. október 18. 11:40
"A jövő Kecskeméten épül” Ez nem csak presztízskérdés, hanem a megmaradás kérdése is, amikor az autóipar átalakulás sőt leépítések előtt áll! Ennyit ér a Moslék bagázs "csak összeszerelő üzem"-narratívája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!