Ledózerolják a görög falut Balatonfüreden

2023. szeptember 29. 11:21

Megvan, mi lesz a helyén.

2023. szeptember 29. 11:21

Több évnyi tárgyalások után a balatonfüredi önkormányzat megszünteti az Annagora Park Bevásárlóközpont társasházat, és lebontja a görög falu néven emlegetett épületegyüttest – írta meg a balatonfured.hu.

A tájidegen épületeket már jó ideje le akarták bontani, de az önkormányzat csak mostanra szerezte meg a közel négyhektáros terület teljes tulajdonrészét. A tervek szerint a helyére lakóépületek kerülnek. A terület csupán tíz százaléka kerül beépítésre, a maradék helyen részben közparkot létesítenek, de a fennmaradó részen is zöldfelületet kell biztosítani, hogy a környék megőrizze kertvárosi jellegét. 

Nyitókép: Sarti Info

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. szeptember 29. 18:13
Jártam párszor Balatonfüreden, idén is, de hogy ez a görög falu hely hol van azt nem tudom, még sohasem láttam. Igaz, hogy soha nem is kerestem.
need-info
2023. szeptember 29. 18:01
Ezt a görögök engedik, mit szólnak hozzá?
kombinator-0
2023. szeptember 29. 17:15
a Balatonnak már így is kampec a "még tájidegenebb lakóparkok miatt" nem beszélve az egyre burjánzóbb kikötőktől, miköüzben lassan nincs víz már benne
Box Hill
2023. szeptember 29. 16:45
Úgy nézett ki mint egy kommunista párt a Pannon tájban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!