Lázár minisztériuma üzent: Vitézy Dávid nem mond igazat

2023. szeptember 09. 19:46

A közlemény szerint nem igaz, hogy tízből kilenc vasútfejlesztési szakember elhagyta a szakmát.

2023. szeptember 09. 19:46

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményét.

Vitézy Dávid most sem mond igazat! Az egykori közlekedési államtitkár újabb megszólalása, amelyben azt állítja, hogy tízből kilenc vasútfejlesztési szakember elhagyta a szakmát, nem igaz.

Ez csak egy újabb ízléstelen, tisztességtelen ferdítés azon vasúti és vasutas szakemberekkel szemben, akik most is az örökölt helyzet megoldásán dolgoznak. Vitézy Dávid állításával szemben az igazság az, hogy 2023 januárjában, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megszűnése után, a vasúti szakterületen dolgozók közel 80%-a fogadta el az Építési és Közlekedési Minisztérium ajánlatát és folytatta/folytatja munkáját.

A MÁV-Volán-csoporttól kapott információk alapján a cég ez évi fluktuációja nem különbözik a tavalyitól, 10% körül alakul.

Vitézy Dávid minden valóságalapot nélkülöző állítása alapján a 10-ből 9 ember, 90%-os távozási arányt jelentene, vagyis több 10 ezer embert, már amennyiben a szolgálatot teljesítő vasutasokat is szakembernek tekinti, nemcsak az általa kinevezett vagy előnyben részesített tanácsadókat, látványtervkészítőket és hivatásos jövőképgyártókat.

MTI OS

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2023. szeptember 10. 11:49
Akiannyitiséramennyijevanlézerünk megint nagyot megy. Orbit a nyakába öntötte a fost, az meg hű kastély és svájcifrankszámlatulajdonosként permetezi tovább az akollakóinak. A máv a legutolsó ezeknek a mocskos senkiknek, mintahogy az ország, az emberek.
lájkbajnok
2023. szeptember 10. 11:16
Jól elszórakoznak ezek egymással, miközben a MÁV meg szétrohad.
Agricola
2023. szeptember 10. 09:39
Nem tetszik Vitézy Dávidnak , hogy az állam ezermilliárdokat kíván autópályaépítésre költeni. Nem tetszik neki, hogy Mészáros Lőrinc-Szíjj László tulajdonában lévő társaság végzi a munkát, Ő boldogabb lenne, ha magyar vállalkozó nem végezhetne Magyarországon autópálya építést. Neki az idegen szép! Szerinte "nincs még egy ország, ahol csakis a központi kormányzat egyetlen állami cégtől rendelné meg a vasúti személyszállítást." Miért kéne sok picike cégnek működtetni vasúti személyszállítást egy olyan országban, melynek területe mindössze 93000 négyzetkilométer?
tizennyolcfok
2023. szeptember 10. 09:08
"Az egykori közlekedési államtitkár újabb megszólalása, amelyben azt állítja, hogy tízből kilenc vasútfejlesztési szakember elhagyta a szakmát" természetesen lázárék hazudnak, semmi ilyesmit nem mondott a tütüs. érthető persze ez a típusú kommukáció: orbán agyatlan retardáltjainak jó lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!