Itt a figyelmeztetés, felszállnak a magyar Gripenek

2023. szeptember 09. 19:31

Nagy dobásra készül a Magyar Honvédség.

2023. szeptember 09. 19:31
Hungarian Air Force JAS 39 Gripen fighters fly over the Danube River at Elizabeth Bridge in Budapest on August 27, 2022, prior to a fireworks to celebrate the Hungarian national holiday on the occasion of the 1022nd anniversary of the foundation of the Hungarian state.

A Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen pilótái szeptember 11–14-e között délutáni és éjszakai repüléseket hajtanak végre – írta meg a Honvédelem.hu.

A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően, a pilóták képzettségének fenntartása, illetőleg a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében történik.

A repülés során Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Nagyatád, Kaposvár, Szigetvár, Orosháza, Mezőtúr, valamint Szolnok térségében, 15:00 és 21:00 óra között a megszokottól eltérő nagyobb zaj- és hanghatás várható – figyelmeztettek.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. október 08. 12:53
Operett hadseregnek, operett légierő! Vezényel Csúcsos Fejű Aladár, első hegedűs Hadász Pista.
Intel
2023. szeptember 10. 05:42
Legbölcsebb lenne elajándékozni ezeket a repülőket valami afrikai vagy dél-amerikai államnak. Semmi értelme hadsereget fenntartani ha nincs olyan ellenség amitől meg tudna védeni. Akitől mevédhetne (pl. Szlovénia) az nem ellenség, akitől potenciálisan meg kellene védjen (pl. Ukrajna) az ellen elégtelen. A NATO az USA nemzetközi erőszakszervezete ami nem véd semmitől mivel csak az USA érdekében háborúzik. Tehát abban részt venni és kompatibilis hadseregere pazarolni a milliárdokat szintén értelmetlen.
lájkbajnok
2023. szeptember 10. 01:08
Orbánisztán = háborúpárti.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 09. 23:37
Csak nem Ukrajnába mennek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!