Italt akart lopni a betörő, de olyan részeg volt, hogy a pinceajtónál elaludt

2023. szeptember 15. 18:14

Az ébredés már keserű volt.

2023. szeptember 15. 18:14
null

Az ötvenes éveiben járó férfi 2023 júniusában ittasan kerékpározott Balatonszentgyörgyön, majd a kerítésen átmászva bement az egyik ház udvarára. A vádlott ezt követően – azzal a szándékkal, hogy onnan szeszes italt lopjon – megpróbált behatolni a melléképületbe, azonban annak ajtajai, illetve a garázskapu is zárva volt, így a férfi végül üres kézzel távozott.

A vádlott cselekményét észlelve az otthon tartózkodó sértett értesítette a rendőrséget, ezért a helyszínre érkező járőrök nem sokkal később elfogták, és a Marcali Rendőrkapitányságra előállították a férfit, akit azonban – mivel ittassága miatt nem volt kihallgatható – rövid időn belül szabadon bocsátottak. A vádlott ezután egy marcali presszóban tovább folytatta az italozást, majd a hajnali órákban egy másik ingatlanra is bement, ahol azonban 

a pincéhez vezető lépcsőnél lefeküdt és elaludt.

Az ügyészség sajtóközleménye szerint a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben elzárás kiszabására tett indítványt.

Nyitókép: Ügyészség

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fenrir
2023. szeptember 15. 22:58
Érdekes ez... mármint a lopásnak van olyan elkövetési módja, hogy a "helyiségbe a jogosult beleegyezése nélkül bemenve". És mivel a kísérlet onnantól kezdődik, hogy valaki elkezdi megvalósítani a tényállást, így elvileg a bemenéssel megkezdődik a bűncselekmény. De honnan tudják azt, hogy a tényleges helyzetben valóban lopott volna, ha egyszer soha nem jutott el odáig, hogy megkezdje az elvételt? Mi van, ha mondjuk szemrevételezi az italokat, de egyik se tetszik neki és inkább lelép? Ez a fickó speciel elég igénytelen volt, szóval gondolom vitt volna bármit, de el tudnék képzelni olyan szituációt, hogy egy tolvaj nagyot akar szakítani, és ha kisebb értékű dolgokat talál a helyen, inkább nem is nyúl hozzájuk, mert nem ér neki annyit az egész, pláne ha még cipekedni is kéne.
Muki46
2023. szeptember 15. 20:32
Vicc a témában: Megkérdezi a bíró a vádlottat: - Bűnösnek vallja magát? - Nem - Van alibije? - Az micsoda? - Na, látta magát valaki a rablás ideje alatt? - Hála Istennek, senki.
need-info
2023. szeptember 15. 19:38
"mivel ittassága miatt nem volt kihallgatható – rövid időn belül szabadon bocsátottak." Nem lett volna egyszerűbb bent tartani a fogdán, mire kijózanodik?
Swansea2688
2023. szeptember 15. 18:44
Milyen szépen lebarnult már júniusra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!