Rajtaütés volt a Booking.com budapesti irodájában

2023. szeptember 06. 12:24

A Gazdasági Versenyhivatal hirtelen helyszíni vizsgálatot tartott.

2023. szeptember 06. 12:24
null

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) munkatársai rajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot tartottak a Booking.com magyarországi központjában az online szállásfoglalás piacán tapasztalt anomáliák ügyében – írta meg az Index, akiknek a hatóságok megerősítették az információt.

Ezt is ajánljuk a témában

„A gyorsított ágazati vizsgálatok során a GVH a versenytörvény felhatalmazása alapján – bírói engedéllyel – helyszíni kutatást (rajtaütést) is tarthat. Ez a hatékony és gyors beavatkozást lehetővé tevő eszköz azt támogatja, hogy a GVH a piaci zavarok feltárásához és kezeléséhez szükséges információkat összegyűjtse” – közölte a GVH a lappal.

A GVH vizsgálói kedden és szerdán is kiszálltak a Booking.com irodájába, ahol jelenleg is zajlik az adatgyűjtés.

Mint ahogy arról a Mandiner is beszámolt, gyorsított ágazati vizsgálatot indított a versenyhivatal a Booking.commal szemben. Azóta a cég elindította a kifizetéseket, viszont olvasóink szerint az utalás pénzneme körül kezdett el variálni a szolgáltató.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 06. 14:54
Megkésett. Elégtelen. Pótcselekvés.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 06. 14:53
Csak azoknak akik a mandineres uszításra és nem személyes tapasztalatból beszélnek: nekem soha nem késtek egy hetet sem. Szóval ne általánosítsunk! Az hogy az államkassza üres, és elő kell bábozni bizonyos extra adóknak, mint ahogyan láttuk a folyamatos hergelést a Ryanair ellen is, végtelenül szánalmas.
Chekke-Faint
2023. szeptember 06. 13:14
Érdekes, mert csak a magyar szálláshelyekre nem fizettek. Máshová nem mertek nem fizetni.
nempolitizalok-0
2023. szeptember 06. 13:00
Mandiner444hu 2023. szeptember 06. 12:32 Mandiner az új 444 Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink? Miért szar a telefonos alkalmazás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!