Bloomberg: Ellenséges légkör fogadja az ukrán nagykövetet Budapesten

2023. szeptember 04. 09:01

A cikk szerzője szerint Magyarország ukrán-ellenes, amiért az azonnali tűzszünetet sürgeti a kárpátaljai magyarok védelme érdekében.

2023. szeptember 04. 09:01

Ukrajna Fegyir Sándort, a keleti frontot is megjárt egyetemi tanárt nevezte ki magyarországi nagykövetének. Az amerikai lap szerint Fegyirt ellenséges környezet várja Budapesten, mivel Magyarország nem támogatja az Ukrajnának küldött EU-s támogatások folyósítását. 

Zelenszkij ugyanakkor a cikk szerzője szerint abban bízik, hogy Fegyir magyar származása segít megtörni az „ukrán-ellenes narratívát”.

Fegyir Sándor kihívásként tekint új feladatára, kinevezése arra szolgálhat, hogy gyengítse Orbán Ukrajna elleni narratíváját, amelynek középpontjában az azonnali tűzszünetre való felhívás áll a Nyugat-Ukrajnában élő magyarok védelme érdekében. 

A nagykövet ígéretet tett, felfrissíti megkopott magyar nyelvtudását, és már most egy ukrán kulturális központ létrehozását tervezi Budapesten.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. szeptember 05. 15:06
"...hogy gyengítse Orbán Ukrajna elleni narratíváját," az anyátok p...csáját! majd tdöntitek el, hogy ki hogyan beszéljen mi?
KBA98
2023. szeptember 04. 16:55
Egy nagy szemét már van minek a második is?
Bodzay
2023. szeptember 04. 15:31
Bloombergék jártak mostanában Munkácson?
B_kanya
2023. szeptember 04. 15:08
"drogqueenB_kanya 2023. szeptember 04. 14:35 Ukránok voltak? Forrásodbis van erre?" Nem volt ukrán a II. ukrán frontban? Mint banderista volt már akkor is. A dróg rósz. https://www.youtube.com/watch?v=UiC-ZghUYYs Captured Ukrainian Soldiers Speak Out, Forced to Take Drugs To Fight https://www.youtube.com/watch?v=k9Vd_IzEeRg He had 32 SURGERIES to look like a woman, now he's warning everyone what really goes on
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!