Novemberig börtönben maradhat az Árpád hídi ámokfutó

2023. augusztus 07. 17:51

Az ügyészség indítványozta, hogy hosszabbítsák meg a letartóztatását.

2023. augusztus 07. 17:51

A napokban fog letelni az egy hónapra elrendelt letartóztatása annak a férfinak, aki július elsején az esti órákban halálra gázolt egy kerékpárost az Árpád hídon – emlékeztetett az Index. Hozzátették, 

az ügyészség indítványozta, hogy a letartóztatást meghosszabbítsák

„Tájékoztatom, hogy a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának további 3 hónappal, november 9-ig történő meghosszabbítására. A bíróság az ügyiratok alapján hozza meg döntését”

– fogalmazott a Rab Ferenc, A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője a lap megkeresésére.

A szóvivő kiemelte: az ügyészség határozott álláspontja szerint a férfi közlekedéskor tanúsított magatartása a közlekedés biztonságára olyan mértékű veszélyt jelent, hogy 

szabadlábon hagyása esetén nem biztosítható, hogy ne okozzon egy újabb személyi sérüléssel járó közúti balesetet.

Esélye sem volt a kerékpárosnak

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, a sofőr két BMW-vel kezdett spontán utcai versenyzésbe a Róbert Károly körút  Teve utcai kereszteződésétől  az Árpád hídig. Az elöl haladó Mercedes 137-tel hajtott fel az Árpád hídra a megengedett 70 helyett. A rendőrség sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a Mercedes sofőrje állította: azért növelte a sebességét, mert a BMW-s rátapadt. 

A 690 lóerős Mercedes AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, amikor a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot, elgázolt egy biciklist. A RACE-001 rendszámú kocsi ezek után továbbcsúszott, nekiment egy autónak, majd a tetejére fordulva állt meg. 

A 26 éves kerékpáros életét már nem tudták megmenteni. 

Nyitókép: MTI/Mihadák Zoltán

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rasdi1
2023. augusztus 17. 18:24
Mi a fenét tudnak evvel ennyit huzakodni! Mennyibe kerül ez az aktatologatás az adófizetőknek? Mert ha elvileg rányomhatják is a perköltségeket, de hogy kifizetni nem fogja, az egyszer "sicher".
KBA98
2023. augusztus 08. 17:10
Hacsak nem érzékenyített bíró dönt a lion fölött, akkor sok-sok évi börtön vár rá!
masikhozzaszolo
2023. augusztus 08. 08:59
Már lekerült a német jófiú a cikkek közül. Aki integrálódott, focizik, és beszél németül, és dolgozik. 6 nőt megerőszakot, csak megerőszakolt!, nem ölte meg. Egy német, aki focizik, dolgozik, beszél németül, az 12 nőt és 12 fiút is megerőszakolhat, ezek szerint. Vagy akárhányat. Egy ott dolgozó magyarnak mennyi lehet a kvótája?
backsplash
2023. augusztus 07. 19:00
Megkapta a 90 napos vizsgálatit, ebből már biztosan letöltendő lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!