Ki az a Krúbi, aki a Szigeten (is) Orbán-figurával hergelte a közönségét?

2023. augusztus 17. 12:46

Még harmincéves sincs, rajongótáborát azonban már ügyesen megtalálta a kormányellenes tinédzserek körében. Miközben koncertjein jómódú fiatalok buliznak, ő botrányos megszólalásaival hívja fel magára a figyelmet.

2023. augusztus 17. 12:46
null

A hazai underground zenei élet egyik meghatározó alakjává nőtte ki magát Horváth Krisztián, ismertebb nevén Krúbi. A 28 éves pomázi születésű férfi évek óta tart nagykoncerteket, legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a Szigeten egy Orbán-figurával gerjesztette a hangulatot, ami biztosította számára, hogy pár napig tőle zúgjon a honi média egy része. A performansz különlegessége azért sem meglepő, mert Krúbi számaiban rendre kormánykritikus lózungokat puffogtat. 

Krúbi 2017-ben kezdte zenei karrierjét, első száma PestiEst néven jelent meg, amelyet a YouTube-on már majdnem négymillióan néztek meg, legnézettebb zenéje pedig a Nehézlábérzés, amely már 12 millió megtekintés felett jár. 

Horváth Krisztián többször dolgozott már együtt a Dé:Nash nevű, hasonló hevületű rapperrel, akivel osztálytársak voltak a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumban. Egyik nagy közös zenéjük a Csokdigger nevű szám, melyben Krúbi a refrént énekelte, melyben az állt (term. cinikusan – a szerk.): 

  • Családalapítás,
  • Családalapítás,
  • Három gyereket adjál kislány,
  • Ne jöjjön be nekem a sok sok migráns.

Krúbinak tavaly jelent meg a Szív című száma, melyben Bödőcs Tibor is szerepet kapott, a humorista Orbán Viktort alakította. 

Krúbi a fentebb említett Dé:Nash-sel szerepelt együtt a Partizánban is, ahol Gulyás Mártonnak 2021-ben arról beszélt, hogy soha nem volt olyan ambíciója, hogy politikai szereplőként vagy megmondóemberként lépjen fel, ez részéről csak öncélú. 

Azt az élményt akartam leírni, amiben én akkor voltam a politikai kérdésekben”

– jegyezte meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

Szóba került egy 2017-es, igencsak kormányellenesre sikeredett koncertje is, melyet úgy kommentált, hogy éppen a választások előtt volt egy fellépése, és csak azt az érzést próbálta átadni a közönségnek, „mikor nagyon kell hugyoznod, tök szarul érzed magad, de így semmi nem jó és csak azt látod, hogy Orbán meg Gyurcsány volt mindenhol, mindenki másnak tök szar és büdös van”

A Krúbi-koncertek törzsközönsége jellemzően a középosztálybeli családból származó fiatalok, akik többnyire semennyire sem értenek egyet a kormány bármely üzenetével. Így történt a pár nappal ezelőtti szigetes fellépésén is, ahol egy kormányellenes tüntetés színvonalára tolódott az előadás, mikor a közönség a „mocskos Fidesz”–t kezdte skandálni, majd nem sokkal később az előadóművész éneklés közben előkapott egy Orbán-figurát, akit nemes egyszerűséggel, nagy drámai körítés során megcsókolt. 

Ez persze annyiban nem meglepő, hogy a bábut már több koncertjén is megcsókolta a zenész, a Budapest Parkban, valamint Debrecenben tartott előadásain is nagy előszeretettel vetette be a segédeszközt. Szerdán este azonban nem várt helyről kapott pofont az előadó, hiszen egy másik népszerű magyar rapper, Pityinger László DopeMan a Facebook-oldalán elemezte a jelenséget. 

Ahogy azt a Mandineren is megírtuk, DopeMan arról értekezett, ő nem kövezné meg Krúbit a kormánypártiak helyében. A zenész egy fiatal rapper, előadóművész, és az ő feladata a rendszerkritika, valamint a kormány és Orbán szidása, függetlenül attól, hogy a miniszterelnök hogyan végzi a munkáját. 

Ezt is ajánljuk a témában

Sokszor halljuk, hogy Magyarországon nincs demokrácia és jogállam, helyette diktatúra, elnyomás van, nemsokára jönnek a fekete autók, az LMBTQ-aktivistákat ellehetetlenítik stb. De! A virágzó magyar szabadságnak, a demokráciának, a szólásszabadságnak az ideális jogállamnak épp az a leglátványosabb jele, hogy a Krúbi a Szigeten ilyen koncertet adhatott”

 – jelentette ki Pityinger László.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

A Telex munkatársa szerint konkrétan úgy üvöltött a „mocskos Fidesz!, mint a szar”, és az egész „olyan volt, mintha az összes magyar Krúbira ment volna”. Nyilván viccelt.

 

Nyitókép: Krúbi Facebook-oldala 

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kaszas39
2023. október 31. 11:57
Kicsoda Krúbi? Egy rakás szar, semmi több észre sem kell venni az ilyen szarokat!
danesz1
2023. augusztus 25. 16:47
Nem fair egy hozzászólást kipécézni a túlnyomó többségében retardált az IQ 70-et- alulról kapisgáló megszólalókból. Krubi!-tanuld meg, hallani fogod még - közpénz nélkül teszi , fizetnek érte azok akiknek ez tetszik. ner-es fellépőitek közpénzből tartanak koncerteket, ugye ami vicc kategória, . Tessék utána nézni a hallgatottsági adatoknak a most menő fórumokon, az első háromban van. Meg tudja szólítani a közönségét, és azok rezonálnak. Például innen a mocskos fideszezés. Nem kell társadalmi, foglalkozási csoportokkal mocskos módon bánni, és akkor majd nem lesz, ha már ennyire nem tetszik. Nem utolsó sorban : debreceni koncert kb. 20 000 szigeti koncert kb. 40 000 a héten is volt valahol - keresgéld itt a mandin is írtak róla - kb.20.000 Ja, és ha cigány ? Nincs egyedül. Amúgy ha jól emlékszem tán sváb családból származik, de ez csak a pontosság kedvéért említendő, ha már a származás kérdése ennyire fontos. úgy saccolom a hozzászólók 75%-a nem is hallotta még a zenéjét
Héja
2023. augusztus 25. 10:50
Hát még ha ennek a Krúbi nevű fittyfasznak esze, hangja is lenne...
Banned310
2023. augusztus 18. 19:33
A magyar szórakoztatóipar egyik legkiemelkedőbb figurája. Az eltúlzott, paródiába folyó ironizálást pedig úgy látszik, hogy csak nagyon kevesek képesek befogadni. Egy zseni az ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!