Ismét pusztított a vihar Pest vármegyében

2023. augusztus 16. 20:51

Fákat csavart ki, ágakat tört le, utakat tett járhatatlanná a heves eső és szélvihar.

2023. augusztus 16. 20:51

Az erős csapadék és szél fákat csavart ki és ágakat tört le a fővárosban és környékén. Eddig több mint ötven bejelentés érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási ügyeletére, a tűzoltókat több településen is kidőlt fák miatt riasztották.

Pécelen, a Pesti úton egy nyolc méter magas fába csapott bele a villám, Sződligeten pedig a 2-es főútra dőlt egy nagy méretű fa – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Budapesten több helyen pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához hívták a tűzoltókat. A IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton kidőlt egy fa és leszakította a villamosvezetéket. A XII. kerületben, a Győri úton két autót, a XIII. kerületben, a Szabolcs utcában egy közvilágítási oszlopot rongált meg egy nagy fa. A XI. kerületi Pajkos utcában mélygarázsba, a Zsurló utcában pedig pincébe folyt be nagyobb mennyiségű víz. A XI. kerületben, az Egér útra is riasztották a tűzoltókat, ahol a nagy mennyiségű esővíz akadályozta a forgalmat.

Nagykőrösön villámárvíz alakult ki, miután szerda délután rövid idő alatt 43 milliméter csapadék esett le – számolt be az Időkép.

Nyitókép: MTI/ Koszticsák Szilárd

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kislaci-2
2023. augusztus 16. 21:55
jááj pusztit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!