Társadalomkutató: Orbán a román külügyet megalázó helyzetbe hozta azzal, hogy a demarsot nyilvánosságra hozta

2023. július 26. 09:58

„Ennek a verbális erőszaknak semmi jó eredménye nem lesz” – fogalmazott Fosztó László.

2023. július 26. 09:58

Fosztó László társadalomkutató szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek ismét sikerült nagyot alkotnia tusványosi beszédében, és két lábbal beleállnia a románokba is. Bal lába a román kormányfőt triggerelte, ami miatt a magyar nagykövetet is bekérették.

Jobb lába a nacionalista románokba rúgott bele

– írta meg a Transtelex.

Fosztó László szerint a magyar miniszterelnök provokatív magatartása pedig sem a magyar-román kapcsolatokat, sem az erdélyi magyarokat nem szolgálja. A társadalomkutató szerint Orbán Viktor a provokációra provokációval reagált, azzal, amikor azt mondta, hogy „sohasem állítottuk, hogy Erdély és Székelyföld román területi egységek lennének”, de egyben

a román külügyet is megalázó helyzetbe hozta azzal, hogy a demarsot nyilvánosságra hozta.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem azt mondom, hogy már a fasizmus új korszakát éljük, de ennek a fajta verbális erőszaknak semmi jó eredménye nem lesz, ez teljesen biztos. Az eddigi tapasztalatok ezt mutatják” – állítja a társadalomkutató.

Nyitókép: Ókovács Benedek/Mandiner

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jostothu
2023. július 28. 17:49
Fosztó laci, miért nem fosó lacinak hívnak!? Igenis mindig ki kell állni magadért, az igazadért.Ismered: gyáva népnek nincs hazája.
solothurn
2023. július 28. 14:18
"Fosztó László társadalomkutató szerint" Még egy szarházi aki abba pofázik bele amiről fogalma sincs!
bölcsuhú
2023. július 27. 21:41
Ez a mocsok pluralista (így hivják az NGO-ját, amelynek szóvivője, amúgy a Babes-Bolyai társadalomtudományi patkányfészkében oktató), szokás szerint nemzet és fideszkormány ellenes!
Klebermann
2023. július 27. 19:29
Orbán egy barom, de legalább tudja mit csinál. A hívei viszont nem érnek egy lefosott zsebkendőt sem emberileg, sem agyilag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!