Schiffer: Ha nem kapunk uniós pénzt, mi se fizessünk!

2023. július 31. 12:47

Az ügyvéd hangsúlyozza, ha egy meghatározott határidőig nem jönnek meg a források, fel kellene függeszteni a befizetéseket.

2023. július 31. 12:47

Schiffer András ügyvéd, korábbi országgyűlési képviselő adott interjút a Mandinernek, melyben szó esett az uniós források visszatartásáról, az Európai Bizottság nyomásgyakorlásáról valamint a kormány lehetőségeiről.

Az uniós források folyósításával kapcsolatban elmondta, hogy 

„ha egy meghatározott határidőig nem jönnek meg a források, fel kellene függeszteni a befizetéseket”.

Továbbá bátran, felzárkózó országként zárójelbe tehetnénk a tiltott állami támogatásokra vonatkozó uniós regulákat, illetve tessék államosítani a MÁV Cargót, s keresztfinanszírozni az egyébként düledező vasúttársaságot, illetve a helyi magyar vállalkozókat előnyben részesítő módon módosítani a közbeszerzési törvényt” – hangsúlyozta.

Abban az esetben, ha nem kapnánk meg a nekünk járó forrásokat, úgy látja, hogy 

„hozzá kell nyúlnunk olyan fejlesztéspolitikai eszközökhöz, amiktől az uniós támogatások fejében idejekorán lemondtunk”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

 

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 01. 11:33
Ha már Andris is eljutott idáig, akkor ne fizessünk...
B_kanya
2023. augusztus 01. 08:34
"puszt 2023. augusztus 01. 07:44 Mint ügyvéd, lehet, h nem tudja, mi a következménye egy „tagsági díj! nemfizetésének," De te jobban is tudod :)))
puszt
2023. augusztus 01. 07:44
Mint ügyvéd, lehet, h nem tudja, mi a következménye egy „tagsági díj! nemfizetésének, vagy szándékosan mos össze nem összefüggő dolgokat?
falcatus-2
2023. augusztus 01. 07:07
miles1 mai nap 2023. július 31. 22:49 valahogy ki lehetne belőlük szedni azt a mondatot, egy aláírással egy papíron, hogy ezek a pénzek JÁRNAK, akkor erre hivatkozva vissza lehetne tartani a befizetéseket." Akkor bírósági végrehajtást kéne kérni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!