Bezárul a kiskapu: eddig tartott a transzneműek korai nyugdíjazása

2023. július 12. 09:58

Selmeczi Gabriella felháborítónak nevezte a közelmúltbéli esetet.

2023. július 12. 09:58

„Az ügy durva provokáció és arculcsapása a jogrendszernek. Felháborító, hogy megcsúfolják a Nők 40 kedvezményes nyugdíjazási lehetőséget” − fogalmazott a Magyar Nemzetnek Selmeczi Gab­riella, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, arra reagálva, hogy a Veszprémi Törvényszék döntése szerint transzneműek is élhetnek a kedvezményes nyugdíj lehetőségével.

A politikus felidézte, hogy a második Orbán-kormány idején azért javasolták a nők negyven év utáni nyugdíjazásának lehetőségét, hogy így becsüljék meg őket. Kiemelte, hogy a parlament támogatta a javaslatot, azóta pedig évről évre egyre több nő él a Nők 40 lehetőségével, közülük pedig sokan nagyszülői feladatot látnak el.

A transzneműek korai nyugdíja azonban nem szerepelt a céljaik között. 

„A mostani ügyből az is látszik, hogy igenis létezik az LMBTQ-propaganda. Azonban a Fidesz–KDNP frakciószövetségnek változatlanul az az álláspontja, hogy csak biológiai nemek vannak. Felháborító, hogy Magyarországon van olyan bíró, amelyik ilyen ítéletet tud hozni” − emelte ki Selmeczi, aki kíváncsi rá, hogy az érintett bíró részt vett-e valamelyik Soros-szervezet LMBTQ-érzékenyítésén. Az ügyben – amelynek során egy biológiai férfinak 2013 óta női nem és női név szerepel születési anyakönyvi kivonatában, személyi igazolványában, tajkártyáján is, emiatt pedig a bíróság kimondta, hogy a kormányhivatal jogellenesen szűkítette le a jogszabályban szereplő „nem” fogalmát a születési nemre, így a férfi jogosult a kedvezményes nyugdíjra – nagy szerepet kapott ugyanis a Sorosék által támogatott Háttér Társaság. 

Selmeczi Gabriella leszögezte: az eset nem maradhat válasz nélkül, ezért törvénymódosításra van szükség.

„Nem vagyok egyedül a frakcióban azzal a véleményemmel, hogy minél előbb törvénymódosítást kell benyújtani annak érdekében, hogy egyértelmű legyen: mi a nőket tiszteljük meg a Nők 40 lehetőségével, és ne lehessen egyetlen érzékenyített bíró sem abban a helyzetben, hogy ilyen döntést hozhasson” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Képkocka/YouTube

 

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. július 12. 19:58
Meg kell vizsgálni , hol nyaralt az elmúlt években, mennyi húzi-böröndje van, amneszarral milyen kapcsolatban van, nem e prés-embert támogatja....
august
2023. július 12. 19:05
Azt nem értem, hogy egy férfi hogyan kaphat női születési anyakönyvi kivonatot? -Csak nem azon okból, hogy hülyén nézett volna ki a hivatalos okiratokon, hogy Kovács Dezsőné, született Végh Béla? Érdekes lesz majd a szakrendelőben a prosztatavizsgálata, amikor kiszól a nővér, - Kérjük a hölgyet prosztatavizsgálatra.
KBA98
2023. július 12. 18:32
Nem is értem? Ez a bíró hogyan hozott egy olyan ítéletet, melyre Magyarországon nincs is törvény?
Ehetős Odó
2023. július 12. 16:59
Be lesz zárva a kiskapu. Ez az ügy nyilván el fog menni az alkotmánybíróságig és az remélhetőleg az alaptörvény szellemével ellentétesnek fogja kimondani és megsemmisíti az érzékenyített bíróság ítéletét. Utána jön majd Brüsszel, Strasbourg, tán még Hága is, meg 7-es cikkely - de mire ez végigfut, már EU sem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!