Mostantól még biztonságosabb lesz a fürdőzés a Balatonban

2023. június 27. 16:52

Átadták az MCC támogatásával megújult révfülöpi mentési pontot.

2023. június 27. 16:52
null

Immár huszonnégy órás szolgálatra is alkalmas a kedden átadott megújult révfülöpi mentési pont. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a megnyitón elmondta, a beruházással még biztonságosabbá vált a Balaton északnyugati medencéje a nyaralók és az ott élők számára.

– mondta.    

Révfülöpön közel harminc éve működik szezonális mentőpont. A Balaton-felvidék egészségügyi szolgáltatásainak bővítésében fontos állomás a 24 órás mentős jelenlét biztosítása – tette hozzá a miniszter.

Kondor Géza, Révfülöp független polgármestere elmondta, hogy tervben van egy mentőállomás létrehozása a mentőponttal szomszédos területen. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója hangsúlyozta: Veszprém vármegyében 11 mentőállomás évente 50 ezer esetet orvosol, Révfülöpről havonta 100-150 esethez hívják a mentősöket, országosan 33 új mentőegység állt szolgálatba az elmúlt hetekben.

Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szakmai főigazgató-helyettese elmondta, a szervezet 15 millió forinttal támogatta a mentőpont megújulását, ami fedezte a beruházás teljes költségét.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Katona Tibor

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Odone Ricci
2023. június 27. 18:08
Mindenki tudja, de nem fogadja meg : Felhevült testtel, rögtön a napozás vagy ebéd után tele hassal, ne ugorjanak a vízbe ! Ha viharjelzés van, akkor ne menjenek be fürödni.
Gullwing
2023. június 27. 17:31
Hej hogy ezt a heller nem élhette meg...:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!