Brutális jégesők érkeztek a viharral (FOTÓK)

2023. június 23. 20:00

Előfordult, hogy golflabdányi méretű jégdarabok is estek az égből.

2023. június 23. 20:00
null

A meteorológia által előrejelzett zivatarlánc valamivel péntek délután öt óra után érte el az Alpokalját, illetve az Északi-középhegységet, a nyugati vármegyék közül Zalában okozza a legtöbb gondot a vihar – közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel. A vihar miatti első bejelentések fél hat körül futottak be a katasztrófavédelmi ügyeletekre Pápa, Lovászi, illetve Bátonyterenye térségéből – írták.  

Zalából két óra leforgása alatt több mint három tucat bejelentés érkezett.

A hívások a legtöbb esetben leszakadt faágakról, kidőlt fákról szóltak, volt, amikor megbontott tető miatt kérték a tűzoltók segítségét. Főleg Nagykanizsán okozott károkat az erős szél, több helyről érkezett bejelentés kidőlt fák miatt, így például a Nagykanizsa és Cserfőhegy közötti úton több fa borult az útra, akadályozva a forgalmat. Az Időkép Facebook-oldalán elképesztő fotókat osztottak meg a lehullott jégdarabokról:

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Greta Grünberg
2023. június 23. 22:37
Inkább a fehér békepárti jég, mint a barna eső...
need-info
2023. június 23. 21:40
Kocsi karosszériát szépen szétbassza, akinek nincs garázsa.
Anticalc
2023. június 23. 20:24
A jégkár mentesítő rendszer iránt feltüzelt ellenállást (ez okozta az aszályt) sikerült már feloldani, vagy van továbbra is pár DK-s elvtárs aki tovább tolja ezért ki van kapcsolva? ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!