Fonogram-életműdíjat kapott Korda házaspár

2023. május 05. 09:57

A népszerű énekes házaspár csütörtökön este, a Budapest Parkban tartott koncertjükön vette át a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) elismerését.

2023. május 05. 09:57
null

A Fonogram – Magyar Zenei Díj 2023 szakmai életműdíjasát szintén most hozta nyilvánosságra a Mahasz, az elismerést Kraft Tamás hangmérnök kapta – közölték a szervezők pénteken az MTI-vel. Mint írták, az életműdíjat kapott Korda György 65 éve, Balázs Klári 45 éve énekel, közös színpadi jelenlétük több mint négy évtizede tart. A házaspár generációkon átívelő rajongótáborral rendelkezik, és a mai napig aktív a zenei életben.

– mondta Szűts László, a szervezet elnöke, aki a Budapest Park-koncerten átadta az elismerést. Korda Györgyöt és Balázs Klárit az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere, az újjászületett Reptér tette a fiatal korosztály körében is népszerűvé.

A Budapest Airport 2021-ben újraforgatta a videóklipet, amely a YouTube-on tízmillió megtekintésnél jár. A pároshoz számos más sikerdal is fűződik, köztük a Mamma Maria, a Találd ki gyorsan a gondolatom, a Lady N vagy a Gyöngéden ölelj át. Korda György először 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal érte el.

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. május 05. 15:47
A nagy világsztárok tudják, hogy mikor kell abbahagyni! Se kutyájuk, se macskájuk minek ez a nagy pénzhajhászás. A sírba nem vihet semmit! Klárika meg kifejezetten taszító jelenség!
Akitlosz
2023. május 05. 15:32
Aki nem éri meg az aggastyán kort neki esélye sincsen életmű díjra. Nobel díjért nem kell ennyit dolgozni.
szóda
2023. május 05. 13:05
Gratulálok! Nem igazán az én műfajom, de néhány szám tetszik tőlük és az elismerésre méltó hogy ilyen hosszú időn kereszül zenél a mai napig aktívan.
zakar zoltán béla
2023. május 05. 12:10
Giccs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!