Elemző: A forradalom felfalja gyermekeit: haldoklik a 444 (VIDEÓ)

2023. május 07. 22:33

Deák Dániel szerint a jövőben a„a 444.hu további süllyedése várható”.

2023. május 07. 22:33
null

Gyenge olvasottság, mélyülő belső botrányok és folyamatos felmondások – ez jellemzi a 444.hu nevű internetes portált – fogalmazott legújabb videóelemzésében Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője kiemelte:

ami akkora belső megosztottságot eredményezett, hogy már sokak számára ellehetetlenült a normális munkavégzés a lapnál”. A vezető elemző hozzátette: a jelek szerint a lapot működtető globális hálózat is lemondott már a 444-ről, „amelynek az új zászlóshajója már évek óta sokkal inkább a Telex.hu nevű szintén külföldről finanszírozott hírportál”.

Deák elemzésében felidézte, hogy a 444.hu nevű portál 10 éve, 2013 áprilisában indult el és hamar az egyik legmeghatározóbb balliberális sajtótermékké vált. A 2014-es parlamenti választásra már külön mobilapplikációt fejlesztettek hozzá a Soros György érdekkörébe tartozó Open Society Institute 50 ezer dolláros (kb. 17,5 millió Ft) támogatásával. Az elemző azt is megjegyezte: 2014 májusában pedig már azt közölték, hogy 20 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben a Digital News Ventures nevű amerikai befektetési alap, amely az üzleti együttműködések révén Soros Györggyel is kapcsolatban álló Media Development Investment Fund (MDIF) részeként működik. Ebből kifolyólag a cég igazgatótanácsában két külföldi tag is van.

és befektetési alapok tulajdonrészesedése és támogatása által közvetített külföldi érdekeltség, amely azóta egyre csak növekedett” – fogalmazott Deák Dániel.

„A 444 sokáig a globalista baloldal egyik legfontosabb szócsöveként funkcionált”

A videós tartalmaik előállításához 2018 óta az Oak Foundation járul hozzá – mindez az impresszumokból derül ki – , de 2019 óta a német zöldek Heinrich Böllről elnevezett pártalapítványának támogatása is hozzájárul, sőt utóbbi 2020 óta a jogállammal foglalkozó tartalmak készítését is támogatja. „2021 októberében jelentették be, hogy az Európai Bizottság támogatásával és a francia AFP hírügynökséggel együttműködve tényellenőrző portált indít a Magyar Jeti Zrt., ez lett a Lakmusz” – hangzott el a videóban.

Az elemző szerint mindezek fényében „nem meglepő, hogy a 444 sokáig a globalista baloldal egyik legfontosabb szócsöveként funkcionált, mind a bevándorlási válság során, mind a háborús helyzetben a kormány álláspontját támadták hevesen a portál dolgozói”.

Az elmúlt időszakban ugyanakkor a portál látogatottsága egyre inkább csökkent, az utóbbi hónapokban

az sem volt ritka, hogy még a napi 300 ezres látogatottságot sem érte el a lap,

de a 10 legolvasottabb internetes portál közé szinte sosem kerül be – ismertette az olvasottsági adatokat az elemző. 

Deák azt is kiemelte: a gyenge olvasottságot és a csökkenő befolyást az utóbbi időszakban belső konfliktusok és nézetellentétek tetézték.

Mint, ahogy arról a Mandiner is beszámolt, „a helyzet annyira elmérgesedett, hogy már belső vizsgálat is indult a lapnál, hiszen a munkavállaók egy csoportja szerint az egyik középvezető »toxikusan, zaklató magatartást folytatott«”. Az elmúlt pár napban pedig sorozatos felmondásokról érkeztek hírek. A legutóbb a portál egyik legmeghatározóbb munkatársa, Magyari Péter mondott fel.

Deák Dániel azzal zárta elemzését, hogy véleménye szerint „a 444.hu további süllyedése várható, ugyanakkor a Telex.hu sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis az Origo, az Index vagy például a 24.hu messze olvasottabb internetes portálnak számít”.

A teljes elemzését alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Facebook

***

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toyoda
2023. május 08. 12:26
Helyes hogy eltűnik a 444. Mehet a telex is! Miért? Mert sokszor, akár hazudozással is az emberek érzelmeire akar hatni, nem az értelmükre. Az "ÖT" nevű műsor lényege is az lenne, hogy ezt a fajta szellemiséget száműzze az ellenzéki táborból, mert ezzel nem lehet legyőzni a fideszt. Legjobb példa erre, amikor választási csalásos cikket már február elsején megírták. Meg a fél országot elhitették az elenzék győzelméről.
káli
2023. május 08. 08:10
Elemző, érted elemző! DDD DDD
kitiltott
2023. május 08. 07:19
A 444 úgy szerezte az első időszakban a bevételét hogy "Soros Army " és Che Guevara" kepes pólókat árulták a rajongóiknak .
c.critical
2023. május 08. 06:15
Én azon szoktam lerakni a sérót, hogy amott ilyen 50+os narkós állatok kb 18-20 éves tini srácnak adják ki magukat. Szemmel láthatóan megrekedtek azon a szinten. Ezt a Magyari gyereket is előbb nézném 50 évesnek, mint 20nak, ehhez képest a cikkeinél 20 évvel ezelőtti fotó szokott virítani. Mer' ugye ők a fiatalság meg a modernitás hangja. Közröhej
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!