Magyarország elszigetelődött a NATO-n belül is

2023. április 12. 08:18

Hivatalosan továbbra is az lesz a minősítésünk, hogy megbízható szövetségesek vagyunk, de a folyosói pletykák már másról árulkodnak.

2023. április 12. 08:18
null
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila

„Magyarország elszigetelődött a NATO-n belül is. Hivatalosan továbbra is az lesz a minősítésünk, hogy megbízható szövetségesek vagyunk. A folyosói pletykák már másról árulkodnak, magánbeszélgetésekben másképpen gondolkodnak Magyarország politikájáról. Az Oroszországgal való együttműködés és a Kínával való kapcsolatok kérdésében jelentősen eltér a magyar álláspont mind az euroatlanti, mind az európai uniós fősodortól.

Az én benyomásom az, hogy valójában Magyarország már nincs abban a megbízható szövetségesi státuszban, mint jó pár évvel ezelőtt volt.

A nyugatiak nem hagyják figyelmen kívül, hogy a budapesti orosz nagykövetség létszáma majdnem megduplázódott az elmúlt időszakban, miközben máshonnét orosz diplomatákat utasítanak ki kémkedés vádjával. Általános titkosszolgálati vélekedés, hogy Magyarországon nagyon erős kínai és orosz hírszerzési tevékenység folyik alapvetően békés, nyugodt körülmények között. Ezek mind olyan észrevételek, aggodalmak, amelyek hozzájárulnak az elszigetelődéshez.”

***

Nyitókép: Földházi ÁrpádMandiner

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2023. április 13. 08:12
"Az én benyomásom az, hogy valójában Magyarország már nincs abban a megbízható szövetségesi státuszban, mint jó pár évvel ezelőtt volt" Akkor sajnos te is képtelen vagy a gondolkodásra Mesterházy. Magyarország státuszát annyira nem nehéz megérteni. Ukrajna közvetlen szomszédjaként, ahol jelentős magyar kisebbség él, mi nem akarunk beszállni a háborúba és azt sem szeretnénk, hogy az amcsik dróton rángassanak, mint a teljes NATO-t, kizárólag a saját érdekeik szerint.
bagira
2023. április 13. 02:51
Magyarország az ukrán háborútól elszigetelődött. Háborúpárti ellenzék közül egy se jelentkezik a lövészárokba , másokat küldenek .
amca
2023. április 13. 00:02
Szarházy, te annyira lenulláztad megad ,hogy nem lenne a mndi ,anyád se tudná ,hogy élsz...-
Tuco
2023. április 12. 17:00
Na, ez is vissza bugyog a wc-ből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!