Boon.hu: Borsodban kilőtték a rekorder svájci farkast

2023. április 12. 19:14

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik.

2023. április 12. 19:14
null

A svájci Graubünden kantonból indult 2022 júniusában az M237 jelű farkas, 2023 márciusában érkezett Magyarországra, összesen  2000 kilométert tett meg, ezzel rekordot állított fel – számol be a 444. A lap a Boon.hu információira hivatkozva azt is írja, hogy a borsodi Hidasnémeti környékén ért véget az állat útja, miután egy vadász kilőtte, az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda is vizsgálódik.

A farkas 2021-ben született, Graubündenből Olaszországba ment 2022 júniusának végén, tíz napig gyalogolt Dél-Tirolban, majd átlépte az osztrák határt is, onnan észak, majd később északkelet felé fordult. Február közepén ért Magyarországra.

Fotónk illusztráció: Szürke farkas (Canis lupus) a Moritzburgi Vadasparkban, a szászországi Moritzburg közelében 2018. december 4-én. Németországban jelenleg 73 vadon élő farkasfalkát és 29 farkaspárt tartanak nyilván.MTI/EPA/Filip Singer

 

Összesen 264 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andrey
2023. április 15. 12:58
Be lehet fejezni a vadászok szidását ti műveletlen gyökerek. Itt egy vadász a bűnös és nem egy vagy több vadásztársaság Ha embert ölt volna nem lenne ekkora felháborodás, itt pedig egy farkasról beszélünk.
syphax
2023. április 14. 05:05
Kádár János, Leonyid Iljics Brezsnyev,Joszip Broz Tito, Fidel Castro, Ernest Hemingway, Hofi Geyza, Bodrogi Gyula, FARAGÓ TONÓ stb...stb...MIND MIND NAGY VADÁSZOK......NEKIK--UGYI-- SZABAD VADÁSZNAK LENNI...??? ŐK BODZAPUSKÁVAL FINGOTTÁK LE A JÓSZÁGOT...NYILVÁN....
syphax
2023. április 13. 22:52
Kérdem én.A vadállatok, MONDJUK A MEDVÉK ROMÁNIÁBAN VAGY SZLOVÁKIÁBAN "ÁGYBAN. PÁRNÁK KÖZÖTT" HALNAK MEG? MONDJUK ÁLLAT HOSPICE INTÉZMÉNYEKBEN, ÁLLATOK LELKI GONDOZÁSÁRA KIKÉPZETT PSZICHOLÓGUSOK ÖLELŐ KARJAI KÖZEPETTE, VAGY HOGAN? Továbbmegyek. Sintér telepeken a gyepmesterek-sintérek BIBLIA OLVASÁS MELLETT "PARENTÁLJÁK" EL AZ ELAGGOT-VÉGSŐKIG LEBETEGEDETT ELHAGYOTT HÁZI KUTYÁKAT-MACSKÁKAT? Valaki világositson már föl erről is, mer5t én--Istennek legyen hála--nem tudom. A húsvéti nyuszik, akik már nem kellenek SIMOGATÁSRA SEM MÁSRA, UGYAN HOGYAN KÖLTÖZNEK EL EBBŐL AZ ÁRNYÉKVILÁGBÓL? HOGYAN FEJEZIK BE FÖLDI PÁLYÁJUKJAT? AZOK A TEKNŐSBÉKÁK AKIKNEK A HÚSÁBÓL MÉREGDRÁGA ÁRON "TEKNŐCLEVEST" KINÁLNAK A LUXUSÉTTERMEK, UGYAN MIT KELL MEG-ÉS ÁT-"ÉLJENEKNEK" ADDIG, AMINEK RÉVÉN A KEDVES LUXUSVENDÉG TÁNYÉRJÁRA KERÜLNEK? SZARVASPÖRKÖLTNEK VALÓ, VADDISZNÓ KOLBÁSZNAK FELDOLGOZOTT VADÁLLATAINK HOGYAN KERÜLNEK A LUXUSÉTTEREM SÉF-JÉNEK FAZEKÁBA--MINEKELŐTTE 1-2 NAPPL MÉG VIDÁMAN SZALADGÁLTAK AZ ERDEI RÉTEKEN-TISZTÁSOKON.....MINDMEGANNYI KÉRDÉS, AMIT NEM IGAZÁN ÉRTEK ABBA A NAGY-NAGY FELBUZDULÁSBA, AMIT OLVASHATUNK ITTEN, E SZEGÉNY LELŐTT SZÜRKEFARKAS VÉGÓRÁIT ÁTTEKINTVE.
Krupp Skya
2023. április 13. 20:07
Juszt Laci bácsi is rekorder vemhes nyulak kilövéseben kár volt eltiltani a vadászattól, azóta már őt levadászták volna az elvtársai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!