Sajtóértesülés: semmivel sem gyanúsítják a svájci farkast kilövő vadászt

2023. április 19. 14:28

Jelenleg is folyik a nyomozás az ügyben.

2023. április 19. 14:28
null

Bár gyakorlatilag minden bizonyíték ellene szól, egyelőre mégsem gyanúsítják semmivel azt a vadászt, aki néhány napja lelőtte Borsod vármegyében a Svájcból induló, több országot is bejáró, valószínűleg párt kereső farkast. A lap információi szerint bár már átkutatták a vadász házát, és jelenleg is folyik a nyomozás a történtek miatt, – utóbbi tényét a rendőrség is megerősítette –

egyelőre még csak meg sem gyanúsították, nem indult ellene eljárás

– tudta meg az Origo

Petíció indult a vadász ellen

A jeladós farkas kilövése megrázta a közvéleményt. A történtek óta már több, mint negyvenezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt követelik, hogy a férfi súlyos ítéletet kapjon, kerüljön börtönbe – idézte fel a lap.

Az Origo közölte, hogy a vadász a kiszivárgott információk szerint azzal a magyarázattal állt elő a rendőröknek, hogy

Nyitókép illusztráció. Fotó: PATRICK PLEUL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

***

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2023. április 19. 21:18
Svájci farkas? A farkas vajon tudta ezt magáról?
zuriktodor
2023. április 19. 19:09
Be kell látni valamit: 1. ha egy engedéllyel rendelkező vadász lőtte le, 2. ha nem lehet sziklaszilárdan bizonyítani az indokolatlan kilövést és a vadász fel tud hozni olyan körülményt ami alapján jogszerű volt, 3. ha nincs meg a tetem és a jeladó, akkor a büdös életben nem fog a nyomozó és a vádhatóság gyanusítással élni / vádat emelni. De, ha valami csoda folytán bíróságra kerül a dolog és a fegyverrel, engedéllyel minden rendben van, kizárólag a szándékot fogják vizsgálni, abból pedig nem lesz semmi. Amíg nem látunk bele az illető fejébe, vagy nem áll elő olyan tanú, amelyik igazolni tudná, hogy azért lőtte le, mert ki akarta tömetni, addig ennyit tud az igazságszolgáltatás. És ez jól is van így. Ez nem a EP, ahol szavazással, tények nélkül rá lehet kenni bárkire bármit. A petíciót meg dugja fel magának, aki elindította. Feltüzelte a proli csürhét a semmiért.
Fed74
2023. április 19. 18:36
Ideje volna már picsán rugdalni ezt a sok csicska vadászt, akik hobbiból gyilkolásszák az állatokat!
diszlekszia
2023. április 19. 17:22
9. Mert amint a nőstény ölre ment s birokra, Megszorítja torkát Toldi két marokra; Csak kifordul körme a fiú nyakából, Kifogy minden erő a horgas-inából. Szeme is kidülled, véres könnyel telve, Mint egy nagy csoroszlya, lóg ki zöldes nyelve: Nem kiment belőle, bennszorult a pára, Ahogy eltátotta, úgy maradt az álla. 10. Akkor fogja Toldi, jót kanyarít véle, És a kanhoz vágja, mely rohan feléje; Fölkel az dühösen, s hogy megint lecsapja, Párját fekhelyéből mérgesen harapja. És pedig világos, hogy megint fölkelne, Ha Miklós előre néki nem felelne: De úgy elpaskolja most a nőstényével, Hogy világ végéig sem támad többé fel. 11. Toldi a vadaktól így megmenekülvén, Megpihent kevéssé egy zsombékra ülvén; A farkas-fiakban sem volt már lehellet, Eltaposva nyúltak Toldi lába mellett. Távolabb fekütt az anyjok, meg a párja; Tisztán sütött rájok a hold karikája, Hidegen tekintett a rét fenekébe, Mint egy arany tepsi, szétmeredt a képe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!