Ezekkel az akciókkal csábítják a vásárlókat a magyarországi üzletek

2023. március 22. 13:14

A hűségprogramok a legnépszerűbbek.

2023. március 22. 13:14
null

Az Impetus Research felmérése szerint az azonnali kedvezménynél nem tud kedvezőbbet ajánlani egy üzlet a törzsvásárlói számára, messze ez a leginkább preferált lehetőség a vásárlók megnyerésére – írja a Portfolio. A felmérés szerint húszból csupán egy vásárlót nem érdekel egyáltalán az üzletek promóciói. A többség megpróbálja kihasználni a kedvezményeket.

A legnépszerűbb a hűségkártyás vásárlás esetén kapott árkedvezmények, ezt a válaszadók 55 százaléka választotta be a legnépszerűbb három kedvezmény közé.

A megkérdezettek kevesebb, mint tizede nem vesz részt és nem is szeretne részt venni ilyen programokban.

Sokan kedvelik azokat a lehetőségeket is, amelyek során a vásárlások után kapott pontokat és forintösszegeket a következő bevásárlásnál tudják érvényesíteni. Ezt a megkérdezettek 36 százaléka a szavazta be a három legvonzóbb megoldás közé. Továbbá népszerű a lejárathoz közeli élelmiszerek leárazása is.

A vásárlás után járó azonnali pénzvisszatérítés, illetve adott termék vásárlása esetén árkedvezményt nyújtó kuponok már csak a lakosság negyede számára kiemelkedően vonzóak, előbbit 28 százalék, utóbbit 26 százalék választotta. Hasonló mértékben preferálják honfitársaink a vásárlási utalványokat, amelyek egy következő vásárláskor csökkentik a számla végösszegét, ezt a megoldást a lakosság 23 százaléka választotta.

Egyes célcsoportok számára vonzóak a hétvégi kedvezményes árak, illetve a termékekre váltható pontok gyűjtése,

a megkérdezettek 18, illetve 17 százaléka jelölte ezeket kiemelten vonzó lehetőségnek.

A Portfolio kiemelte, hogy a digitalizáció egyértelműen teret hódított a törzsvásárlói programokra történő jelentkezéseknél is. A legtöbb vásárló manapság már a mobilalkalmazásokat preferálja ezen a téren is. 

Nyitókép: Balázs Attila / MTI

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2023. március 23. 06:23
Ez a szerkesztőség képes volt törölni vagy töröltetni a szentendrei Lidl áruházban kialakult valódi helyzetet bemutató kommentemet. Egyértelmű, hogy a multik áruházairól szóló cikkek, reklámok, lelkendezések megrendelésre születnek, nem a valóságot tartalmazzák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!