Jámbor András elmondta, mi köze van a mozgalmának az antifa támadásaihoz

2023. február 23. 18:19

A baloldali képviselő úgy tudja, letartóztatták Dobos Krisztinát, de szerinte ártatlan.

2023. február 23. 18:19
null

Bohár Dániel, a Megafon munkatársának nyilatkozott Jámbor András a kitörés napi rendezvényeken és az azt megelőző napokban történt támadásokkal kapcsolatban.

Az ellenzéki képviselő miután elismerte, hogy a Szikra Mozgalom tagjaként ismeri Dobos Krisztinát, a Dobos bűnösségét firtató kérdésre úgy reagált:

A riporter kérdésére a politikus ugyanakkor azt is elmondta: tudomása szerint a nőt letartóztatták.

„Biztos volt már olyan nyugat-európai antifasiszta, akivel beszéltem”

Bohár azt a kérdést is feltett a Szikra Mozgalom elnökének, hogy kapcsolatban áll-e bármilyen antifa mozgalommal. Jámbor András erre azt mondta: „biztos volt már olyan nyugat-európai antifasiszta, akivel beszéltem. De nem tudok róla, hogy olyan lett volna, aki bármilyen erőszakos cselekményt elkövettt, erre buzdított volna.”

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Magyarországon az antifa egy gazdagréti dohánybolt 40 éves férfi dolgozójának megtámadásával lépett színre. A rendőrség a viperával elkövetett támadás mögött 15 elkövetőből álló csoportot sejt – akik emellett a Széll Kálmán téren szombaton három ember, illetve csütörtökön a Fővám téren lengyel városnézők megveréséért is felelnek.

A rövid interjút ITT tekinthetik meg.

Nyitókép: Képernyőfotó

***

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. február 24. 22:41
Antifa – Ilyen egy PC-Elemzés, ami a Facebook közösségi alapelveit (pl. megfélemlítés, zaklatás, gyűlöletbeszéd), nem sérti https://vdtablog.hu/antifa-elemzes-ami-a-facebook-kozossegi-alapelveit-pl-megfelemlites-zaklatas-gyuloletbeszed-nem-serti/ https://www.facebook.com/groups/2838135156460333/permalink/3364721500468360/
tapir32
2023. február 24. 09:50
A DK-nak nincs köze a demokráciához és a jogállamhoz. Az elnevezés megtévesztő. Megpróbálták diszkreditálni a demokrácia egyik legnagyobb vívmányát a népszavazást, a nép akaratának közvetlen kinyilvánítását. Demokrata sohasem teheti meg, hogy külső hatalmi segítséget kér/fogad el belpolitikai kérdésekben (dollárbaloldal). A jogkövető soha sem akar 2/3-os törvényeket 50% + 1 alapon módosítani. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni. Demokráciát csak demokratikus úton lehet építeni! A gyurcsányi út a diktatúra és a fasizmus útja. Nagy utat tett meg az ország a Kádár korszak erkölcsi mélységeitől, az állami szintre emelt gyűlölködéstől és korrupciótól a demokráciáig és a jogállamig. Ezt az utat, a felemelkedés útját olyan retrográd erők ellenében kellett megtennie az országnak, mint a Horn Gyula, majd a Gyurcsány Ferenc vezette MSzP és mostanság a DK. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni. Horn és Gyurcsány az ország szégyenei.
Jooee
2023. február 23. 21:04
Fejbe kéne lőni ezt a tróger terroristát!
zsolti123
2023. február 23. 20:52
Szorul a hurok A viperás antifa banda újabb tagját azonosították a rendőrök Csütörtökön este újabb körözést adott ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dieckmann Emilie Samira, 20 éves, weimari születésű német állampolgár ellen. https://pestisracok.hu/a-viperas-antifa-banda-ujabb-tagjat-azonositottak-a-rendorok/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!