Végre valahára fehér karácsonyunk lehet

2022. november 30. 06:13

A meteorológusok bizakodóak.

2022. november 30. 06:13
null

Hosszú évek óta nem volt az egész országban egységesen fehér a karácsony, írja az Időkép. Hozzátették: bár az előrejelzések nagyfokú bizonytalansággal terheltek, a nagytérségi folyamatok várható alakulását elemezve néhány forgatókönyv már valószínűsíthető.

Két időjárási forgatókönyv valósulhat meg nagyobb eséllyel: az egyik szerint enyhe, kora tavaszias idő jöhet. A másik lehetséges forgatókönyv szerint azonban a jövő hét második felében előbb egy keveredési zónába, majd fokozatosan ennek a hidegoldalára kerülhetünk. Hangsúlyozták: ebben az esetben gyakran vonulhatnak majd át fölöttünk mediterrán ciklonok, melyek az idő előrehaladtával egyre inkább szilárd halmazállapotú csapadékot, azaz havazást hozhatnak a Kárpát-medencébe.

Nem elhanyagolható az esélye akár vastagabb hótakaró kialakulásának sem.

Ha kellően hosszú életűnek bizonyul ez az időjárási helyzet, akár az ünnepek idején is igazi télben lehet részünk – írja az Időkép.

Kép forrása: Pinterest/Origo

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lmcwelt
2022. november 30. 15:38
Hagyjuk kedves barátaim, hagyjuk! Mióta az ELTE-n végzett meteorológusaink csak az tudják közölni mit mutatnak a modellek azóta ez a szakma is elqurvult!
szodabár
2022. november 30. 12:08
Működik a Haarp rendszer.! Pont most, mikor a gázárak az egekben. Szóljon, aki meglepődött.
Jason Bourne
2022. november 30. 10:38
Észak-Magyarországon tavaly is az volt. Egész Szenteste esett és kitartott a hó karácsony végéig. Jót szánkóztam a gyerekekkel. Egyébként meg semmi értelme 3 hétre előre jósolgatni, 1 hétre se képesek előre megmondani, hogy mi lesz.
ujujuj
2022. november 30. 10:23
"Két időjárási forgatókönyv valósulhat meg nagyobb eséllyel: az egyik szerint enyhe, kora tavaszias idő jöhet." Ja, bazmeg. Akkor most két eset lehetséges, vagy lesz hó, vagy nem lesz. Csalhatatlan jóslat, ezért megérte reggel felkelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!