Kilencvenéves nénit mentett meg három rátermett rendőr

2022. november 02. 20:59

Az idős hölgy úgy érezte, hogy túl nagy teher a családjának, ezért el akarta dobni magától az életét.

2022. november 02. 20:59
null

Egy kilencven éves néni úgy érezte, öreg korára már csak terhet jelent családja számára, és egy „elkeseredett pillanatban úgy döntött, eldobja magától az életét”. Szerencsére azonban három rendőr még időben rátalált az idős asszonyra, akinek egy mély, vérző seb tátongott a karján, de még életben. 

A fiatal egyenruhások még tudtak beszélni vele, és a nő ekkor azt kérte tőlük; hogy mentsék meg az életét. Ők pedig így tettek – számolt be az esetről a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán.

Kiss Tamás rendőr őrmester és Keresztesi Péter rendőr őrmester október 21-én kaptak riasztást a józsefvárosi társasház negyedik emeletére. A bejelentő hirtelen nem tudta megmondani, hogy melyik lakásba van szükség a segítségre, mert amikor rátalált idős rokonára, ő maga is rosszul lett a sokktól.

A járőrpár Barátki Norbert rendőr törzsőrmester szolgálatirányító parancsnokkal együtt ért ki a házhoz, és a legfelső emeletre érve végig kopogtatták a lakásokat, mígnem az egyikből segélykérő hangokat nem hallottak – idézték fel a történteket. 

A rendőrök a lakásba akadály nélkül jutottak be, az idős nőt az egyik szobában találták meg,vérző karral. A rendőrök, hogy megállítsák a vérzést, egy törölközőt kerítettek a lakásban, az asszony karját felemelték és nyomókötést helyeztek rá.

Ahogy teltek a percek, a rendőrök egymást váltva szorították az idős hölgy karját, a házban pedig az összes ajtót kinyitották, hogy a mentők akadály nélkül jussanak a sérülthöz. Az egyenruhásoknak végül sikerült megállítani a vérzést és megmenteni a nő életét, akit a mentők stabil állapotban vittek kórházba – derült ki a posztból.

Büszkék vagyunk rendőreinkre, hogy helytállásukkal sikerült megmenteni egy ember életét – zárult a BRFK bejegyzése.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatják:

Nyitókép: BRFK Facebook-oldala

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. november 03. 13:42
ki tudja jol cselekedtek a derek rendorok, eg y90 eves ember pontosan miert valasztotta ezt az utat
Fehér Agyar
2022. november 03. 13:12
Remélem levonják a nyugdíjából a néninek az intézkedés költségeit
lurker
2022. november 03. 09:29
Ezeket a rendőröket dobálják a momemtumosok
ittésmost
2022. november 03. 06:49
Köszönjük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!