Tarlós Karácsony új ötletéről: Végeláthatatlan perek jönnek!

2022. október 28. 10:42

A volt főpolgármester véleményezte utódja legújabb ötletét.

2022. október 28. 10:42
null

Tarlós István is véleményezte Karácsony azon ötletét, hogy gyakorlatilag értékalapú adót vessen ki a Főváros. Viszont, jogszabályi problémák miatt, csupán a Margitsziget területére tudta azt bevezetni Karácsony. „Ki fogja megállapítani az értékeket, amelyek ráadásul állandóan változhatnak? Az az elképzelés, hogy a tulajdonossal becsültetik fel, kezelhetetlen. Még az sem biztos, hogy a tulajdonost értékbecslésre kényszeríthetik. Ebből még sok-sok végeláthatatlan per keletkezhet” – reagált az adóra Tarlós. 

Annak kapcsán, hogy az adót a jelenlegi állapota szerint csak a Margitszigetre lehet kivetni, a volt főpolgármester feltette a nagy kérdést: 

Nyilván a két szállodára akarják kivetni, hacsak a főpolgármester nem akarja a saját létesítményeit is adóztatni. Mi lesz, ha egyik kerület majd kiveti, a másik nem? A Novotelnek például több kerületben van szállodája. Az egyikben fizetni fog, a másikban nem? Ez az adó ebben a formában nyilván nem állhat meg a szállodáknál. Mi lesz például az irodaházakkal, sportcentrumokkal, egyes éttermekkel, szórakoztató centrumokkal, plázákkal, bennük a térhatású mozikkal? Sok esetben a tényleges tulajdonos nagyon nehezen vagy egyáltalán nem kideríthető. Ilyen esetben mi a teendő?”

Leszögezte, hogy „a jelenlegi szituáció nehezen értelmezhető, és aligha tűnik súlyos konfliktusok nélkül – de általában is – végrehajthatónak”.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2022. október 29. 11:19
MI VAN A KLIMAVÉSZHELYZETTEL?
KBA98
2022. október 28. 20:28
egy gerinctelen alak, akinek Feri diktál
Mankel
2022. október 28. 16:03
Hmm majd olyan fideszes módon csinálják. Vasárnap megálmod. Hétfőn "vita". Kedden megszavaz. Kedd éjféltől jogerős (már erre az adóévre természetesen) aztán még 10-szer módosítják mire lesz valami belőle.
Dixi
2022. október 28. 15:41
Hogy te mekkora egy fröcsögő szoponc hülye fasz vagy! Elmehetsz a vérbe. A jegyző nem is független meg nem is értékbecslő. Természtesen. Idióta seggfej vagy, és még reklámozod is. Höhööö
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!