Gyurcsányék sem gondolják, hogy Orbán hirtelen elveszti parlamenti többségét

2022. október 13. 22:28

Ha nem lesz valami nagyobb közös ügy, az év végéig biztosan eltart az ellenzékiek kiábrándultsága.

2022. október 13. 22:28
null
Mikecz Dániel

„Meddig tarthat ki ez a bénultság?

Ha nem lesz valami nagyobb közös ügy, az év végéig biztosan eltart az ellenzékiek kiábrándultsága. Szerintem a pártok is csak a 2024-es önkormányzati meg európai parlamenti választás előtt fognak megint előkerülni.

(...)

Van egy Gyurcsány Ferenc személyével összefüggő törésvonal is az ellenzéken belül, vagyis a 2010 előtti és utáni pártok között. Mit lehet kezdeni ezzel a Fidesz által is gerjesztett helyzettel?

Valóban, ezért is merült fel, hogy két lista legyen az előző választáson. Nem csak arról van szó, hogy a bizonytalanokat rettenti el Gyurcsány személye: az elkötelezett ellenzéki szavazók is megosztottak miatta.

Bár van egy ilyen narratíva, hogy ő tartja hatalmon a Fideszt, nem ő volt az egyetlen oka az áprilisi kudarcnak.

Persze a kormány sem véletlenül vele kampányol: ez jól tud működni azoknál, akik nem annyira foglalkoznak a politikával. Mégsem lehet azt mondani, hogy Gyurcsánynak nincs helye a politikában, hisz mégiscsak ő vezeti a legnagyobb ellenzéki pártot, amely egyedül is bejutna a parlamentbe.

(...)

A DK árnyékkormánya nagy ambíciókról árulkodik. De nem csak elbábozása a kormányzóképességnek?

A DK nagyon szeretne domináns párt lenni, és ebbe a játszmába belefér, hogy annál is erősebbnek mutatja magát, mint amilyen. Várják, hogy mindenki hozzájuk csatlakozzon, de ez már nem az egyenlők együttműködése lesz. Az árnyékkormánynak van egy olyan optikája, hogy ők a vezetők, mindenki más támogatottsága hozzájuk képest mérendő.

Ez egy demonstráció a DK részéről, hogy ők már készen állnak az ország irányítására, miközben maguk sem gondolják, hogy hirtelen kihátrál hatvan képviselő a Fidesz mögül, és a kormánypárt elveszíti a parlamenti többségét.”

Nyitókép: Isza Ferenc/AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attologic
2022. október 14. 13:37
Ezt nem így kell megközelíteni. A dolog pofon eccerű. Van egy alma. Szép és ízletes. Legalábbis elsőre úgy tűnik. Aztán eccer csak rajtaakad a szemünk egy pici kis ponton, feltárva a helyet, rothadt részre akadunk, ez nemcsak hogy rothadó, de piszkosul bűzlik is. Benne egy pondró vonaglik. Ha ügyesek vagyunk sikerül úgy kivágni, hogy ne terjedjen tovább a baj.... ....most kaptam a hírt...sajnos nem sikerült..a pondró más néven alakoskodik tovább....hmmm...déééékááá
madar299
2022. október 14. 09:08
A Böszme beigérte még 2010-ben Orbánnak , hogy nem hagy neki egy perc nyugtot sem . Pontosan ezt teszi , de mivel mindenre ugrik , mint kiscica a lézer fényre a falon, ezért kezd már egyre unalmasabbá és hiteltelenebbé válni , hogy 2006-ról ne is beszéljek.
hátakkor
2022. október 14. 09:00
A Dobrev Klein a legerősebb ellenzéki egylet, cca. 8..10%-kal. Ez mindent elmond.
states
2022. október 14. 08:42
12 éve hatalommal álmodnak, aztán jön a keserves ébredés minden választáskor, nincsenek szovjet tankok, de most is a külföldi segítség minden reményük, közük nincs ehhez az országhoz, külföldi komcsi ügynökség az egész ellenzék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!