„Elkóricált” a DatAdat könyvelése, egy borsodi kis faluban találhatott rá a NAV

2022. október 24. 10:52

Egyelőre rejtély, hogyan és miért kerülhettek a papírok éppen Borsodba.

2022. október 24. 10:52
null

Szegiben, egy mindössze 300 lelket számláló Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kis faluban találtak rá az adóhatóság emberei a DatAdat Professional Kft. könyvelési adataira – értesült a Magyar Nemzet.  

Egy Szegi nevű, Tokaj környéki kis faluban találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai a DatAdat könyvelésére.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a nyomozók azután jutottak el a vidéki kistelepülésre, hogy sem a cég hivatalos székhelyén, sem a bejelentett könyvelőjénél nem akadtak nyomára. Cikkünk írásáig nem derült ki, hogyan és miért kerülhettek a DatAdat Professional Kft. papírjai éppen Borsodba.

Kapcsolódó

„Borsodban is működhetnek tisztességes könyvelők” – reagált a DatAdat, miért ott vannak a könyvelési adataik

Szigetvári Viktor reagált arra, miért egy háromszáz fős faluban találtak rá a cég adataira. Bővebben...

Cikkünk megjelenése után reagált a sajtóban megjelent cikkekre a DatAdat és Bajnai Gordon kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat itt és itt olvashatják.

és kisebbségi tulajdonos is. Állításuk szerint tisztességesen működik a cég, nem csaltak adót, minden jogszabályt betartottak. Nyilatkozatukat és olvashatják.

Nyitóképen: Bajnai Gordon. Fotó: Tuba Zoltán, Origo

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. október 27. 12:07
Szegi NEM "BORSODI" hanem "ZEMPLÉN"-i kis falu. Úgyhogy legföljebb csak borsod-abaúj-zrmplén-i nek nevezhető--műveltebb és igényíesebb körökben. Persze a DK-s disznók szemszögéből nézvést mindegy, MERT AZOK HÓTTBUNKÓK.
syphax
2022. október 24. 20:21
"..„Elkóricált” a DatAdat könyvelése, egy borsodi kis faluban találhatott rá a NAV.." Ez a "kis falu" Szegi--régebbi nevén Bodrogszegi--NEM(!) BORSODI, HANEM ZEMPLÉNI FALU! ÚGYHOGY LEGJOBB ESETBEN IS CSAK BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉNI FALU-NAK NEVEZHETŐ, DE SEMMIKÉPPEN SEM "BORSODI"-NAK.( egyébirán nagyon zemplénies ez a község és semmi borsodias nincs benne--mint mondjuk Sály-ban vagy Borsodnádasd-on) ÉPP ÚGY, MINT AHOGYAN PL. A TÖRTÉNELMI BIHAR VÁRMEGYÉBEN FEKVŐ BERETTYÓÚJFALU SEM NEVEZHETŐ MONDJUK "HAJDÚSÁGI VÁROSNAK", LEGROSSZAB ESETBEN HAJDÚ-BIHAR MEGYEI VÁROSNAK. DE LEGINKÁBB BIHAR VÁRMEGYEI VÁROSNAK nevezhető! Vagy ahogyan mondjuk Kisvárda sem nevezhető "szatmári városnak"....vagy Csenger szabolcsi településnek..satöbbi satöbbi.
rókabácsi
2022. október 24. 17:05
majd kimossa az ami nagykövet őket! borzasztó ez a gyengeség az igazság szolgáltatásban!
Csubszi
2022. október 24. 16:25
Ebből is látszik, hogy vaj van a fülük mögött! Elképesztő, hogy "dugdossák" a NAV elől a könyvelésüket! A hülyék: önlebuktatás:) Az összes szoclib cég ilyen hülye??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!