Balaton-parti „horroréttermet” záratott be a Nébih (videó)

2022. szeptember 01. 11:33

A helyszíni ellenőrzésén megállapították, hogy gyakorlatilag minden helyiségében általános a takarítatlanság, nagyfokú a szennyezettség.

2022. szeptember 01. 11:33
null

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az egyik siófoki étterem tevékenységét, és 790 kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból, a vendéglátóhely a hiányosságok kijavította, így folytathatta tevékenységét, a bírság megállapítása folyamatban van – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Nébih szakemberei a Somogy megyei Balaton-parti vendéglátóipari egység helyszíni ellenőrzésén megállapították, hogy gyakorlatilag minden helyiségében általános a takarítatlanság, nagyfokú a szennyezettség.

Problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt. Példaként említhető még, hogy a főzőkonyha, a zöldségelőkészítő, a raktár, az áruátvevő és a gyros-előkészítő helyiség padozata zsíros, takarítatlan, oldalfalai szennyezettek voltak. Több helyen a technológiához nem kapcsolódó tárgyakat, eszközöket tároltak.

A fekete mosogató helyiségben a mosogató feletti mennyezetről pergett a vakolat, a hűtőkamrák teteje poros, a helyiség oldalfalai koszosak voltak. Mindezek mellett az ellenőrök csaknem 500 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető fagyasztott gyroshúst és több mint 120 kg jelöletlen, nem nyomonkövethető fagyasztott birkahúst találtak az egységben.

(MTI)

Nyitókép: Youtube

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Matocska
2022. szeptember 01. 19:11
Matróz Al Ramirez Étterem Név/vállalkozás címe: székhelye: 8600 Siófok, Bél Mátyás utca 1925/3 hrsz. Ellenőrzött egység: 8600 Siófok, Mártírok útja 13. (15) A jogsértés időpontjában bejegyzett vezető tisztségviselő neve: dr. Márai Péter Forrás: https://kuruc.info/r/2/248208/
szintetikus
2022. szeptember 01. 13:44
Koszos az mind.
Emery4919
2022. szeptember 01. 13:41
Miért nem írják ki a hely nevét? Vagy akár a tulajdonosét vagy a vezetőét? Csak nem a személyiségi jogok védelme érdekében? És, akik ott zabáltak, azoknak a jogaival mi van? NÉBIH, NÉBIH... Ejnye.
fogd a pénzt és kuss
2022. szeptember 01. 13:37
a moslékkoalíció étterme
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!