Itt az OMSZ előrejelzése a szombati pót-tűzijátékos napra

2022. augusztus 26. 16:22

A meteorológiai szolgálat szerint délután nyugat felől magasszintű felhőzet érkezik, illetve gomolyfelhők is képződnek. Kis eséllyel a budapesti térség egyes részein zápor, zivatar alakulhat ki..

2022. augusztus 26. 16:22
null

Közzétette az OMSZ a szombati napra vonatkozó előrejelzését – szombat este tervezik megtartani az augusztus 20-án elmaradt budapesti tűzijátékot is.

„Több órára mindenütt kisüt a nap, de délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, illetve elsősorban a Dunántúlon egyre nagyobb területen válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés. Kiemelten a Dunántúlon várható elszórtan nagyobb eséllyel zápor, zivatar, de a középső országrészben és a Duna-Tisza köze déli részén is kialakulhatnak kisebb valószínűség mellett ilyen csapadékgócok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő erős vagy viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 36 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb.”

„Előrejelzés a főváros térségére szombat éjfélig: Estétől a gomolyok összeesnek, éjszaka többnyire derült lesz az ég. Holnap több órára kisüt a nap, de délután nyugat felől magasszintű felhőzet érkezik, illetve gomolyfelhők is képződnek. Kis eséllyel a térség egyes részein zápor, zivatar kialakulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.”

 

 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. augusztus 27. 14:26
Micsoda bátorság..sőt,vakmerőség..
masikhozzaszolo
2022. augusztus 27. 09:45
Kombinálok egy kicsit. 1. Milyen jó volna, ha azok a OMSZ vezetők lettek volna most a lapátra téve, akik annakidején a beosztott meteorológust rúgták ki. Most ő vissza bosszulná az ő kirúgásukkal. 2. Az intézmény felelős vezetője nem feltétlenül kell hogy szakember legyen, de jó ha az. Neki azt kell tudnia, amit általában az időjárással kapcsolatban mondanak, nevezetesen, hogy Várható Időjárás. És azt kell tudnia, hogy aki várja, aki őt kinevezte, akinek jelent, milyen időjárást vár. És mindkét időjárást el kell küldenie. Egyet, amit méregetnek az adatok alapján, meg egy olyat, amivel a hátsóját védi.
kujon
2022. augusztus 26. 19:48
A világ harmadik legnagyobb sörnyitója a képen.Valamikor az első volt, de Ázsia beelőzött két toronyépülettel is.
Senior
2022. augusztus 26. 19:40
G.G. kormányinfón: Utolsó csepp a pohárban, sőt azon is túl. Akkor korábban már figyelmeztették őket, aminek ugye írásos nyoma is kell, hogy legyen, egy pld. az érintettnek, másik a személyzeti anyagában. Hol van Gergő? Másik: A kompetenciahiányos Horváth Gyulát kettő éve Áde KE magas kitüntetésben részesítette szakmai munkája elismeréseként. Ja, feltehetően Palkovics miniszter javaslatára, de minimum jóváhagyásával, e nélkül nem megy. Más, 20.-án szabadságon volt. Ha Palkovicsnak van egy kis vér a pucájában, holnap beül törzsfőnöknek, a valóban inkompetens Kovács halyére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!