Szürreális piknik, Márki-Zay és graffitik – az Erzsébet hídon tüntet a Kutyapárt

2022. július 14. 19:53

Ellenzéki slágerek, fűszag és hídfoglalás – olvassa tudósításunkat a Kutyapárt Erzsébet hídi tüntetéséről!

2022. július 14. 19:53
null
Greczula Levente László

Szerda kora este tüntetést szervezett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az Erzsébet híd elé, nem titkolt hídfoglalási céllal. Az ellenzéki párt demonstrációja a Ferenciek tere és az Erzsébet híd között indult, eredetileg csak egy forgalmi sáv lezárásával. Este hét óra környékén az addig inkább bulinak tűnő tüntetés új fordulatot vett, amikor a demonstrálók a színpadot betolták az Erzsébet híd közepére, ezzel teljesen lezárva az átkelőt.

A keddi nagy tüntetéshez képest

egyébként kevesen gyűltek össze,

a tömeg legfeljebb 2000 fős lehet. A korábbi ellenzéki nagy felvonulásokhoz képest a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mai rendezvényén nem előre meghatározott sorrendben lépnek színpadra a szónokok, a rendezvény inkább „open mic”-rendszerben működik. 

A színpadon elhelyezett hangfalakból az elmúlt évek ellenzéki tüntetéseinek nagy slágerei szólnak, a „tömeg” reakciója vegyes, nagy hangulat nincs.

A hídfoglalás pillanatai
A hídfoglalás pillanatai

A színpadra lépő Wolt-futár maszkkal takarja el az arcát, aki a „sünök” elmúlt napokban elkövetett jogsértéseire hívja fel a figyelmet. Szerinte a demonstráló futárok mindent jogszerűen csináltak, ellentétben a rendőrökkel.

Újabb maszkos tüntetők lépnek a színpadra, „törd a kerítést, a falakat át”, üzeni egyikük.

amely részben éljenez, részben Kovács Gergőt várja.

Putyinnal támad az ukránbicikli
Putyinnal támad az ukránbicikli

***

A nagy beszéd előtt egy sörike azért még lecsúszik Kovács Gergőnél – egészségére!
A nagy beszéd előtt egy sörike azért még lecsúszik Kovács Gergőnél – egészségére!

A kedden nagyot menő Kovács a mikrofonhoz lépve kijelenti: „Köszi, hogy miénk a híd, és

azt gondolom, hogy holnaptól minden nap a mienk lesz, amíg ez a kormány van”.

Éljenzés, szórványos O1G-zés és mocskosfideszezés a reakció. Kovács közli, hogy hoztak festékszórókat, úgyhogy innentől mindenki üzenhet valamit a kormánynak a híd aszfaltjára firkálva.

Néhányan meg is ragadják a kannákat, készül pár O1G, „Ne írd alá, Kata”, ilyenek – van néhány tényleg szellemes is. Két lány megpróbálja felírni az aszfaltra, hogy krízis van, a festéket elfújja a szél.

Időközben előkerül Márki-Zay Péter is. Az ellenzék szerencsétlen sorsú miniszterelnök-jelöltje szerint

a Fidesznek csak száz nap kellett, hogy minden választási ígéretét megszegje,

ebből is látszik, hogy a Fidesz hazudik. „Hajrá, Kutyapárt” – zárja rövid felszólalását.

Kovács Gergő Márki-Zay beszéde után azért odaszúr a hódmezővásárhelyi polgármesternek, mondván, hogy tök jó lett volna, ha nem kampányol ellenük. Kovács azt is elmondja, hogy ideje értelmes dolgokat csinálni, hogy az ország „faszább hely legyen”.

A piknik folytatódik, ahogy az open mic is. Kipróbált, sokat látott civilek lépnek a színpadra, akik „mindenhol ott vannak”.

Döme Zsuzsanna „Suzi” is a színpadra lép, ő arról beszél, hogy ez az ország tele van jófej emberekkel, sőt, a „jóarcok sokkal többen vannak, mint a birkák”. Suzi mindenkinek ajánlja a hamarosan induló bilincsből szabaduló kurzusát, a tömeg nevet.

A rendőrök eközben állítólag igazoltatnak egy kisfiút, aki egy hóembert rajzolt a betonra a festékszórójával. A felháborodás óriási, a résztvevők skandálni kezdenek:

“Hóember! Hóember!”.

Mire odaérek, az egyenruhások lényegében elengedik a rémült fiút. A közvetlen életveszély – értsd: a jó fizikumú férfiak – elmúltával nem kisebb személyiség, mint Molnár Áron bújik elő a tömegből kiabálva. Szerinte sokkal durvább bűnözők vannak az országban, akiket meg kéne büntetni – ordítja vörös fejjel.

Rendőrcsizma tapos az inkriminált hóemberen Orbán diktatúrájában
Rendőrcsizma tapos az inkriminált hóemberen Orbán diktatúrájában

A színpadon eközben valaki az összes adónem eltörlését követeli. A futárok közben elindultak a Blaha Lujza tér felé, úgy tűnik, unják a műsort. Egy erőtlen szónok elsüti a klasszikust: Ukrajnában azért nincs infláció, mert ott nincs háború a szomszédban. Két kiskutya (összesen két farkuk van) összeveszik a hátsó sorokban.

„A Soma” szól most, ő elmeséli, hogy van egy fideszes családtagja, akit nagyon szeret, de ha politikáról van szó, összevesznek. „A Soma” arra biztat mindenkit, hogy politikán legyen hajlandó összeveszni a családdal, mert nem szabad hagyni, hogy elpusztítsák az igazságot.

Szép a naplemente
Szép a naplemente

Egy újabb szónok azt fejtegeti, hogy rossz a Fidesz, de a sok kibaszás még rosszabb. Utána egy fiatal hölgy lép a színpadra, aki decemberben szerette volna elindítani a saját katás vállalkozását, de most nem teheti.

Elbaszták az álmainkat, baszd meg, úgyhogy mondjon le”

– ordítja dühösen. Az őt követő hölgy szerint Magyarország, „tüntessél, baszd meg, mer’ ez így kurvára nem jó”, a tömeg vontatottan reagál, a túlnyomó többség a beszélgetéssel van elfoglalva. A beszéd végén léha hóemberezés hallatszik.

Újra Kovács Gergőé a szó, aki beszámol a keddi házkutatás eredményéről. Volt nála egy gramm fű, meg otthon is volt, szóval most elterelésre kell majd járnia – közli szomorúan a hallgatósággal. Eközben visszatértek a futárok a Blaháról, ezek szerint ott most nem lehetett blokádot csinálni.

A szónokok arra is biztatják a résztvevőket, hogy legalább ne menjenek haza, mert a rendőrök akkor igazoltatnak. A hallgatóság nagy részét sikerül is maradásra bírni, miközben valaki azt javasolja, hogy foglaljanak el “mindent” egy félórára.

Egy következő szónok eközben azzal fordul a résztvevőkhöz, hogy ne várjanak itt nagy “műsort”, mert itt nem “műsor” van, hanem az érdekek képviselete. Ez számomra zárszó is, mert csak munkából hazafelé menet ugrottam ki megnézni, mi a helyzet, viszont lassan tényleg lemerül a mobilom, amiről eddig írtam.

Köszönöm mindenkinek, aki követte ezt a közvetítést, jó éjszakát kívánok.

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TOM66
2022. július 15. 12:13
Vajon kap annyit Budaházy?
Royce2.0
2022. július 15. 10:49
Most kellett által jönnöm a hídon. Azt kell mondjam, a köztisztaságiak példás munkát végeztek, nyoma sincsen már a vúdsztoknak :)))
olajfa1
2022. július 15. 09:21
Ez az oktatás csődje ez a fajta viselkedés! Ez nem liberalizmus hanem SZÍNTISZTA TERRORIZMUS!
Aranylovag
2022. július 15. 04:23
Üzenem a FIDESZ nek, hogy igazan peldat vehetne Gyurcsanytol. Lövessen o is a tomegbe. Jó kommentelő vagyok? Proballak utanozni titeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!