Egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen

2022. május 05. 12:39

A Bors szerint a Jobbik megpróbálta eltussolni az ügyet, a párt közleményében azt írja, a Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága azonnal megkezdte az eset kivizsgálását.

2022. május 05. 12:39
null

Súlyos ügyről számolt be csütörtök reggel a Bors: arról írnak, hogy a Jobbik múlt év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a lap információi szerint a pártvezetés megpróbálta eltussolni.

A Jobbik és Jakab Péter személyesen is gyorsan reagált a sajtóhírekre: a pártelnök azt írta a Facebook-oldalán, a párt hétvégén esedékes tisztújítására időzítették a cikket, a lapok hazudnak, ő pedig megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A Jobbik közleménye pedig a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadja, csak azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet:

A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük” – írják.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, arról küldtünk kérdést, valóban nyomoznak-e nemi erőszak kísérlete miatt. Amint választ kaptunk, frissítjük cikkünket. 

FRISSÍTÉS: 

A Telex elérte telefonon Szilágyi Györgyöt, aki megerősítette a portálnak, hogy a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent. Azt is elmondta, jó ideig valóban nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség. „Még csak elnökségi ülés sem volt december óta” – mondta. Miután a személyes közbenjárás ily módon kudarcba fulladt, a sértett úgy döntött, hogy párt etikai bizottságához fordul, ez 10 nappal ezelőtt történt meg, a rendőrségi feljelentés pedig a mostani hét keddjén.

Szilágyi azt mondta, élettársa „nem akart a Jobbiknak ártani, nem akart a figyelem középpontjába kerülni. Végig abban bízott, hogy a párt vezetése nagyon gyorsan kezelni fogja az ügyet és igazságot szolgáltat”, ám ez mostanáig nem történt meg.

FRISSÍTÉS #2:

Szilágyi György elárulta azt is: nem a rendőrségnek, hanem a Legfőbb Ügyészségnek tettek bejelentést kedden, mert „az eset elkövetése idején a tettes országgyűlési képviselőjelölt volt”. A portál kérdésére a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a kérdezett ügyben a feljelentés megérkezett hozzájuk, az abban írtak tanulmányozása jelenleg is folyamatban van. A feljelentést majd az annak elbírálására illetékes hatóságoknak küldik meg.

A Jobbik pedig azt közölte: 

„Az állítólagos eset, amiről beszélünk 2021 decemberében történt. A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna. Most, közel fél évvel a történtek után – múlt hét hétfőn – az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott.”

Nyitóképen: Szilágyi György. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. május 06. 10:11
"..Egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen." NOCSAK-NOCSAK. NEM IS IGAZÁN ÉRTEM ASSZTAT A BIZONYOS "ÉLETTÁRSAT", AKI PERSZE NEM FELESÉG. EGY KIS IDEGEN VADFASZ MÉG JÓL IS "JÖHETETT VÓN' NÉKIJE"....RÁADÁSUL--AHOGY HALLOM--A SZILÁGYI MÉG OTT SEM VOLT EZEN A BIZONYOS SZATMÁRI, ÖKÖRITÓFÜRPÖS-I NAGYSZEÁNSZON. AHONNAN JÁKOB PETYUSKÓT, ÚGY HIRLIK HYPO-VAL KÖLLÖTT FÖLTAKARITANI AZ ALTALAJBÓL, OLY' ANNYIRA TAJT' RÉSZEG VÓT'....AZ AZ ÁLDOTTJÓ ÁMBÖR.
Ciganytartomany
2022. május 06. 01:31
https://www.facebook.com/anita.varadi.9 Mondjuk jó bőr..
Hyazinth
2022. május 06. 01:14
Müller Niki nem ért rá?
Flagellator1974
2022. május 05. 21:48
Bűnözők pártja. Jakabgeci csak a jéghegy csúcsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!