„Idióta népszavazás”-t emlegettek a pszichológusok „szakmai” csoportjában

2022. április 08. 11:34

A pszichológusok haladó csoportja nagyon kiakadt a népszavazáson.

2022. április 08. 11:34
null

A 6700 főt számláló Pszichológusok „szakmai” csoportban, amelybe csak megkezdett pszichológus MA-képzéssel, pszichológus vagy pszichiátriai diplomával rendelkezőket, illetve rezidenseket vesznek fel, még a választások előtt vita indult a népszavazásról is. Mutatunk pár hozzászólást, melyek természetesen nem reprezentálják sem a csoportnál jóval nagyobb pszichológus-szakmát, sem magát a csoportot. 

„Tudtok arról, mielőtt ezt az idióta népszavazást kiírta kormányunk, szakmai szervezetekkel egyeztetett volna. Tudom, hogy retorika és közbeszéd manipulált stratégia, na de mégis, kiváncsi vagyok, h volt e bármi szándék, vagy látszatszándék?”

„Kit tekintünk szakmai szervezetnek ezekben a kérdésekben? Mert az értékközpontú pszichológusok anonim társasága biztosan ott van a háttérben. MPT-vel nem egyeztettek.”

„Szerencsére a »tudomány« véletlenül a kormánypropagandát támasztja alá. Sajnos nem tudok veled vitatkozni, mert nincs értelme.”

„Te nem a szakma szolgálóleánya vagy (ahogy Bagdy Emőke egyszer utalt magára), hanem a kormánypropaganda szócsöve.”

„Imádkozzunk, mert a spirituális emberkép és a 10 parancsolat csökkentette a fidesz működése alatt a fehérgalléros bűnüzést, mely nyilvánvalóan tudományosan is bizonyított lesz. Csökkent a fehérgalléros ovis térítő nulláról eszébe sem jutna. S az átműtétek száma is csökkent, mert kellett a hely a covidosoknak. (…) Kifolyik a szemem, de nem találok kereszt szimbólumot. Az emojiknál is keresztény üldözés van már?”

***

***

***

***

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
butapék
2022. április 10. 09:33
Egyszerűen döbbenetes, hogy zárt szakmai fb csoportból egy "kollégájuk" engedélykérés nélkül kivisz tartalmat, és döbbenetes, hogy a Mandi ezt az ebül szerzett jószágot megjelenteti. A csámcsogva gyűlölködő kommentelők, akik erkölcsileg semmi kifogásolhatót nem találnak ebben, nem lepnek meg, az ő viselkedésüket, stílszerűen, intellektuális kisebbrendűségi komplexus mozgatja, meg a kormánypropaganda gyűlöletkultúrája. Mi az, hogy van egy szakma még ebben az országban, akik tudnak, mernek önállóan, kritikusan gondolkodni a hatalom agyament hülyeségeiről? Nosza, azonnal gúnyoljuk ki őket, aztán hagyjuk, hogy a vérben forgó agyú kommentbanda elharapja az ütőerüket. Szánalmas elsősorban az, aki a csoportból kivitte az infot, másodsorban a Mandiner, ami, ahelyett, hogy visszautasította volna az erkölcstelenül megszerzett tartalmat, rohant, hogy gúnyolódjon rajta, és főképp szánalmasak azok a kommentelők, akik "tudják", hogy a pszichológia "büfészak", "libsi hülyeség" vagy "ezeket" ki kell tiltani, el kell tiltani. És akkor csoda, hogy az ellenzéki szavazók a külföldre költözést fontolgatják? Én komolyan nem értem, minek felháborodni azon, hogy másoknak más a véleménye mint nektek. Elvileg többpárti demokráciában élünk, ahol a lakosság jelentős része a kormánypárt ellen szavazott, a népszavazást meg egyértelműen elutasította az ország. Ezért kell egy egész szakma fejét követelni? Amúgy ha megnézitek a screenshotokat, vannak ilyen, és olyan vélemények is. A fb csoport nem terápiás csoport. Azért mert egy segítő szakma képviselői egymással vitatkoznak olyan kérdésekben, amelyek nagyon is érintenek egyéni, társadalmi folyamatokat, jelenségeket, még nem kell az egész szakmát leírni, elüldözni. Vagy hajrá, mindentudó kommentelők. De ha te vagy a családtagod mentális beteg lesz, akkor vidd a veled egy politikai platformon levő műkörmöshöz vagy a parlamenti képviselődhöz.
Emery4919
2022. április 08. 23:44
Borzasztó, rettenetes ilyeneket olvasni. Lehet, hogy népszerűtlen leszek, de akkor is ez a véleményem: ezeket eltiltani, kitiltani, ellehetetleníteni....
Szerintem
2022. április 08. 16:51
Jellemző, hogy aki nem velük ért egyet, az csak politikai propaganda szócsőve. Ők persze nem szócsövei politikai lobbinak, semminek, egyszerűen kijelentik, hogy nekik van igazuk és kész. Hogy is lehetne egyeztetni, vitatkozni ilyenekkel akár szakmai, akár jogi, akár politikai szinteken.
Chardonnay99
2022. április 08. 16:36
A népszavazást kritizáló pszichológusok egy része megélne a zavart nemi identitású páciensekből, ezért bírálja. Kicsit olyanok ők, mint az a gumis a boltja környékén szögeket szór az útra, így szerezve ügyfelet. A másik része pedig politikai okból teszi, hogy a baloldalnak próbáljon szavazókat szerezni. Mindkét típus alkalmatlan, mert aki mentális egészségért felel, tisztában kellene lennie, hogy az lelki egészséghez harmónia kell, ehhez pedig szükséges a biológiai nem elfogadása. Ugyanis, ha másnak hiszem, mint ami vagyok az téveszme. Gondoljunk csak bele Superman-komplexusba, vagy ha valaki zsiráf szeretne lenni, akkor a pszichológiának ezt is támogatnia kellene? Kötve hiszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!