Már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával

2022. február 01. 10:55

A fizetés a szálláshely és a szabadidő alszámláról is lehetséges.

2022. február 01. 10:55
null

Keddtől érvényes az élelmiszerárstop, és már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával egészen május 31-ig – írta közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra keddi videójában azt mondta: az egész Európában drasztikusan emelkedő energiaárak az európai élelmiszerek árára is kihatnak.    

Hozzátette, amellett, hogy ez ellen az élelmiszerárstoppal védik a magyar embereket, a kormány lehetővé tette azt is, hogy már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával egészen május 31-ig. Felidézte: mivel a SZÉP-kártya zsebei közötti átjárhatóságot már tavaly áprilisban lehetővé tette a kormány,

így élelmiszert is bármely zsebből – tehát nemcsak a vendéglátás, hanem a szálláshely és a szabadidő alszámláról is – lehet fizetni.  

Azok a munkavállalók tehát, akik rendelkeznek SZÉP-kártyával, azt már a napi élelmiszer-vásárláshoz is fel tudják használni – mondta Szentkirályi Alexandra.

(MTI)

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2022. február 01. 14:42
leszarjuk, adják oda kpt azt jól van! jah, hogy erre egy egész iparág épül kártyástul hivatalostul.. sóhivatal....
aleb19
2022. február 01. 13:50
a valasztasok miatt mindent lehet potya potya hatan a penz nem szamit a fidesz leszarja a magas hianyt es allamadossagot csak osztogat es osztogat utan az ozonviz is johet
filopatl
2022. február 01. 11:23
adókedvezményes bér, kötött felhasználásra, mint minden komcsi ötlet, úgy rossz, ahogy van
cutcopy
2022. február 01. 11:18
Remek ötlet, újabb több milliárd jut az embereknek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!