Alacsonyan van a magyar társadalom szintje a Momentum politikusa szerint

2022. január 30. 17:13

A Maslow-piramison helyezte alulra a magyar embereket Csillag Tamás: szerinte itthon „nincs rendes fűtés és alig tellik a hó végén kajára”.

2022. január 30. 17:13
null

„Szerintem a magyar társadalom jelentős része olyan alacsonyan van a Maslow-piramison, hogy még nem olyan dolgokon pörögnek, mint az adatvédelem/lehallgatások” – fejtette ki Csillag Tamás, a Momentum politikusa a Reddit internetes fórumán.

Csillag egy érdeklődő kérdésére válaszolt így: „Miért érzem azt, hogy az ellenzék nem hozza ki ebből [a Pegazus-ügyből – a szerk.] a maximumot?”

A Maslow-piramis

Forrás: Wikipedia
Forrás: Wikipedia

A Maslow-piramis, avagy Maslow-szükséglethierarchia egy pszichológiai elmélet, amely az egymásra épülő emberi szükségletek hierarchiáját, sorrendjét írja le. Arra keresi a választ, hogy az embereket mi motiválja, a szükségleteiket milyen sorrendben elégítik ki. Minél lejjebb van az ember a piramison, annál inkább csak a létszükségletek kielégítésén munkálkodik.

kapcsolódó

iPhone miatt kesergő momentumos: Nehezen bírjuk Márki-Zay Péter elszólásait
Csillag Tamás egy minapi fórumon, kérdésekre válaszolva kifejtette, hogy szerinte progresszíven kéne adózni. Szóba került a baloldal miniszterelnök-jelöltje is. Összefoglalónk...

Csillag Tamás egy minapi fórumon, kérdésekre válaszolva kifejtette, hogy szerinte progresszíven kéne adózni. Szóba került a baloldal miniszterelnök-jelöltje is.

Nyitókép: Csillag Tamás Facebook-oldala

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hgm66
2022. február 01. 20:38
Te gyökér csíra!Ezt a hatalmas élettapasztalatod mondatja veled?
islamaj
2022. február 01. 00:00
Ez a barom milyen mesterembernek hazudja magát? Látta a szociológia szakot valahol és akkor mostantól az?
Rigor243
2022. január 31. 20:43
Mondjuk a magyar wiki szerkesztők is valami nagyon mást fordítottak mint ami a valódi Maslow priamisnál szerepel. Szóval ez itt NAGYON más mint amit a magyar wikin nyomnak: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ea/Maslow%27s_Hierarchy_of_Needs2.svg
Box Hill
2022. január 31. 15:40
Az olimpia megfúrása hol is helyezkedik el a Maslow-piramison?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!