Baleseteket, útlezárásokat, fakidőléseket okozott a viharos szél országszerte

2021. december 12. 17:22

Vasárnap délutánig mintegy kétszázötven helyszínre riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt.

2021. december 12. 17:22
null

Baleseteket, torlódásokat, útlezárásokat, hóátfúvásokat, fakidőléseket okozott a viharos szél és a télies időjárás országszerte – tudatta honlapján a katasztrófavédelem és a közútkezelő vasárnap délután.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a honlapján közölte: a 77-es főúton a 6-os kilométernél baleset miatt félpályán halad a forgalom. Hasonló a helyzet a 73-as főúton is, Veszprém határában, a Füredi úti kereszteződésnél.

A 132-es főúton, Komárom belterületén, az Igmándi út és a Rákóczi Ferenc rakpart kereszteződésénél, az Erzsébet-híd előtt két személyautó ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták. Kunszentmárton térségében, a 442-es főút 34-es kilométerénél két személyautó karambolozott. 

Keleten mindenhol esik és havazik

A keleti országrészben szinte mindenütt esik az eső, Csongrád megyében havazik, a Hortobágy térségében pedig havas eső esik. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

vasárnap délutánig mintegy kétszázötven helyszínre riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt.

A 7-es főúton Szőkedencsnél fa dőlt az úttestre, a 73-as főúton Csopaknál pedig egy tízméteres faág, a tűzoltók eltávolították a forgalmi akadályokat. Balatonlellén, a Rozmaring utcában húszméteres fa dőlt meg, gázvezetéket veszélyeztetett, a tűzoltók megszüntették a veszélyhelyzetet. Kaposváron, a Petőfi utcában négy autóra szakadt rá egy fa ötméteres ága, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói dolgoznak a helyszínen.

(MTI)

Fotó: Időkép.hu

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. december 13. 00:37
"Kidöntötte a szél Baja város órási karácsonyfáját Nem bírt ellenállni a viharos szélnek Baja város karácsonyfája – írja a Bácskai Harsona." "A Bácskai Harsona híradása szerint szerencsére senki nem sérült meg a történtek miatt." https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4106/41064/410640/41064033_4a65e63949797d55261b481552f23aad_wm.jpg "Nyíregyházán is ugyanez történt: a Civishír azt írja, vasárnap reggelre az éjszakai viharos szél miatt kidőlt a Kossuth tér és a Rákóczi utca sarkán felállított fenyő" "Csodával határos módon nem sérült meg senki, semmi." A cikkben galéria: https://civishir.hu/kozelet/2021/12/feldontotte-a-viharos-szel-a-varos-karacsonyfajat-nyiregyhazan- "A lap információi szerint Győrben is hasonlóan jártak. Erről ugyan képek egyelőre nincsenek" "arról viszont igen, hogy Kaposvár fája is megadta magát. A kpsvr.hu tudósítása szerint a 10 nappal ezelőtti esőzések miatt már megdőlt fenyő törzse vasárnap reggel 9 óra előtt tört ketté a szeles időben." https://kpsvr.hu/2021/12/12/kepek-kidolt-kaposvar-karacsonyfaja
Gyzoltan
2021. december 12. 21:39
Vagy tíz éve olvastam egy felső vezető kinyilatkoztatását, mely szerint ők öt éven belül uralni fogják az időjárást... Nos, amit láthattunk az USA-ban, nem csoda, hogy bevillant a régen olvasottak... Hihető lenne. avagy hiteltelen? -ki tudja... -ugyanakkor pont az időjárás befolyásolásával nem kísérleteznének, mikor ismert, békés formája a jégkár elhárítás...
duzur
2021. december 12. 20:28
Minden ilyesmi félelmetes de mi ez ahhoz képest ami tegnap volt az USA-ban ! Mintha végig bombázták volna a lerombolt térségeket ! Rémes ! És habár ott edzettebbek ilyen szempontból, jóformán példa még nem volt ekkora pusztításra tornádók által, az ottaniak szerint.
annamanna
2021. december 12. 18:35
"Kaposváron (....)" "Kidőlt Kaposvár karácsonyfája „Vasárnap reggel 9:00 óra előtt hatalmas reccsenéssel dőlt ki Kaposvár karácsonyfája a Kossuth téren. A törzsénél tört ketté.” - számolt be a szomorú hírről a kpsvr.hu. A cikk szerint a tér szerencsére üres volt, nem sérült meg senki. A fa kidőlésének előzménye is volt, írják, 10 nappal ezelőtt megdőlt a karácsonyfa a nagy esőzések alatt. A vasárnap reggeli szeles időt már nem bírta, eltört." https://assets.4cdn.hu/kraken/7gfVM2z5WPuWG87Gs.jpeg?format=auto&width=663
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!