Jövőre újabb 20 százalékkal emelkedik a bölcsődei dolgozók bére

2021. december 19. 17:58

Nacsa Lőrinc emlékeztetett, ez nem az első béremelés, 2010 óta több ütemben nőtt a bölcsődei dolgozók bére, és folyamatosak a bölcsődefejlesztések, építések is.

2021. december 19. 17:58
null

Jövő januártól újabb húsz százalékkal emelkedik a bölcsődei dolgozók bére a gazdasági növekedésnek köszönhetően – mondta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője az MTI-hez vasárnap eljuttatott videónyilatkozatában.

A politikus szerint a baloldal nem becsüli a gyermeknevelést

Nacsa Lőrinc hozzátette: ez nem az első béremelés, 2010 óta több ütemben nőtt a bölcsődei dolgozók bére, és folyamatosak a bölcsődefejlesztések, építések. A politikus szerint ugyanakkor a baloldal nem becsüli a bölcsődei dolgozókat sem, ahogy általában a gyermeknevelést és gondozást sem. Azt mondta, a Gyurcsány-Bajnai-korszakokban

a bölcsődei dolgozóktól is elvettek egyhavi bért, és megalázóan alacsony fizetésért dolgoztatták őket.

„A baloldal most is visszatérne ahhoz a rossz és elhibázott politikához, amely miatt a bölcsődei dolgozók béremelése és állása is veszélybe kerülne. A bölcsődék építése helyett pedig előbb építenének a migránsok betelepítéséhez szükséges szállásokat” – fogalmazott a politikus.

(MTI)

Címlap: MTI/Mohai Balázs

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2021. december 20. 08:19
Orbán kormány az égvilágon mindenkit, és mindent lefizet, kifizet, pénzel, hogy rászavazzanak! Látni hogy nem kicsit, nagyon bevan sz@rva! Xdxd
Parittyás
2021. december 20. 00:43
Egy bölcsödei gondozónő többet keres, mint az egységes bölcsőde-óvoda vezetője! ??? Nem sajnálom tőle, de egy intézményvezetőn azért egy picit több a felelősség.
hlaci83
2021. december 19. 21:03
A kurva anyánkat már.
Akitlosz
2021. december 19. 20:34
Több ütemben rontották a forintot 2010. óta. Sőt 1946. óta. Aranyértéken tessék fizetni, s ha úgy többet fizetnek, akkor az tényleg béremelés. Így viszont a nagyobb számok forintban csupán a forint értékvesztését jelzik, nem jelentenek magasabb bért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!