Egy dunakanyari település polgármestere leszedette a Meseország mindenkiét a helyi könyvtár polcairól

2021. szeptember 17. 12:19

Mindezt az olvasók kérésére.

2021. szeptember 17. 12:19
null

Az olvasók kérése alapján eltávolították egy dunakanyari település könyvtárából a Meseország mindenkié című könyvet – olvasható a Váconline beszámolójában. A cikkből azonban nem derül ki, pontosan melyik településrőől van szó.

A könyv a könyvtár gyerekrészlegén volt megtalálható a „Nem tudod, hogyan mondd el? Segítünk!” polcon, ahol olyan könyvek sorakoztak még, amik gyerekbetegségekkel, halállal, családi tragédiákkal foglalkoztak.

A lap megkereste a település polgármesterét, aki elmondta, hogy a könyvtár használói tettek feljelentést a Kormányhivatalnál és, amikor ő erről értesült, személyesen átment a könyvtárba, ahol a cikk szerint a könyvtáros  is egyetértett a városvezetővel, és eltávolította a könyvet a polcról.

A polgármester elmondta, hogy a könyvtár az iskola közelében van, ezért még szerinte törvény is tiltja, hogy az ilyen típusú, LMBTQ-, tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. szeptember 19. 07:54
na végre, erről van szó!
Dorset Naga
2021. szeptember 17. 21:41
Helyes. Így kell ezt.
tdombos
2021. szeptember 17. 17:45
Nyílt állami cenzúra. Egyébként az érintett könyvtáros egyáltalán nem értett egyet a döntéssel. Egészen durva, hogy az állam és a politikusok döntik el a pedagógusok és a könyvtárosok helyett, hogy mely tartalmakat ismerhetik a fiatalok meg. Legrosszabb diktatúrákat idézi.
figyelő4322
2021. szeptember 17. 16:24
Az az igazság, hogy ilyesmit Amerókában is megtesznek, tehát a "bizonyos" csoportok nem hivatkozhatnak arra, hogy ez "Orbán diktatúrája." Csakhogy az USA-ban általában ez fordított előjellel történik! Leszedték páldául Mark Twain 'Huckleberry Finn" könyvét néhány könyvtárban azért, mert sokszor előfordul a 'nigger' szó, és más, rasszista kifejezések.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!