Dömötör Csaba: Nézzük meg, mi a helyzet a fiatalok elvándorlásával!

2021. szeptember 10. 08:27

„Évek óta hallgatjuk azt az állítást, hogy szinte minden fiatal elhagyja Magyarországot” – vezette fel a témát az államtitkár.

2021. szeptember 10. 08:27
null

Dömötör Csaba, a Fidesz országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár egy Facebook-videóban beszélt az elvándorló fiatalok helyzetéről. Elmondta, hogy

az elmúlt években trendforduló történt, mivel 2015 óta a külföldre távozók száma folyamatosan csökken, miközben a hazatérők száma folyamatosan nő.

Az államtitkár elmondása szerint már 2019-ben többen tértek haza, mint ahányan elmentek itthonról.

Elmondta, hogy a visszavándorlás abból is jól látszik, hogy a német, olasz és svéd statisztikák is azt mutatják, hogy csökken az ott élő magyarok száma. Az EU egészét nézve 11 olyan tagország is van, ahonnan arányait tekintve többen vándorolnak el mint Magyarországról. A 11 ország közé tartozik Portugália, Horvátország és Lengyelország is, „bezzeg Romániával” egyetemben.

A hazatérőknek 61%-a 40 év alatti, illetve javarészt házasok, ami jól mutatja az államtitkár szerint azt, hogy a családtámogatási rendszernek igenis van vonzó hatása.

Nyitókép: Dömötör Csaba Facebook-oldala

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madarasi.abel
2021. szeptember 10. 15:51
Nos, hol lelhetők fel azok a statisztikák, amiből idézget ez a jóképű fiatalember? fact check, just in case.. :)
-Zsolt-
2021. szeptember 10. 14:15
A Gazsi is Angliába ment, mert bár itthon is tanult, azzal nem ment semmire, és ott végre normális képzést kaphat. És nem mellesleg mert ott végre önazonos lehet, és kiélheti homoszexuális vágyait.
Láncfűrészes Attasé
2021. szeptember 10. 13:47
Érdemes volna a nyers statisztikákat is közzétenni, a fidernyák módon, korstandardizáció nélkül értelmezett számmágiában ugyanis legfeljebb csak hinni lehet, mint a templomban. Ugyanis azért is kevesebben mennek ki, jobbára a fiatalok, mert kevesebben vannak, sokkal. A rendszerváltás utáni évtizedben volt ugyanis sajnos egy komoly 25 százalékos csökkenés a születésszámban, ők pont mostanában kerülnek ki a munkaerőpiacra. Az egyre kevesebb itt lévőből pedig nyilván egyre kevesebb megy ki. még ha arányaiban ugyanannyi is. Az egyre több kint lévőből pedig nyilván egyre több is jön haza, még ha arányaiban akár ugyanannyi is. A cigányság arányát még nem is említettük akkor. A fiatalok egy nagy része pedig bizony ki akar menni, a fiatal nők pedig pláne kelendő árucikk, odakint is, ami nyilván nem annyira jó hír. Aki már egyetemen is kint tanul, (mint ahogy Orbán kölkei is a hanyatló nyugaton tanultak), arra azért jobbára már keresztet is lehet vetni. De az egyetemista fiatalok (nem az MCC-s narancssorosista foximaxi káderképzőre gondolok), az egyébként bűzös politikai korrektségre kevésbé fogékonyak is, sokkal kevésbé narancskádárista fidesztálibok, és pláne nem úgy euroszkeptikusak, mint a 70+-os szavazóhadosztály.
Box Hill
2021. szeptember 10. 12:47
Öreg emberek nem szoktak külföldi tapasztalatszerzése menni, akkor csak milyen korúak is maradnak erre a célra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!