Egy brüsszeli hírportál is átvette Cseh Katalin hamis állításait

2021. szeptember 27. 09:55

Az EUobserver szerint kizárólag férfiakból álló vezetők szólaltak fel a demográfiai csúcson.

2021. szeptember 27. 09:55
null

Ugyan a csütörtöki IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot (BDS) a „családi értékek” jegyében szervezték, az azon felszólaló, kizárólag férfiakból álló vezetők – köztük Orbán Viktor kormányfő – elsősorban az általuk „új liberális politikai marxizmusnak” nevezett eszméket, a migrációt, valamint az Európai Unió (EU) zöldpolitikáját és a női jogokat támadták – írta beszámolójában az EUobserver.com.

Nem csak nők vettek részt az eseményen

Csakhogy, mint arról a Mandiner is beszámolt, a demográfiai csúcson több elismert női kutató – többek között Obianuju Ekeocha nigériai orvosbiológus, Sharon Slater, a Family Watch International elnöke –, valamint női politikus – Julija Stepanenko lett parlamenti képviselő, Gál Kinga EP-képviselő – is felszólalt, nem beszélve az esemény házigazdájáról, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszterről.

A csúcs 55 felszólalójából 17 volt nő.

A brüsszeli székhelyű hírportál tudósítását megelőzően Cseh Katalin momentumos EP-képviselő tweetelte a következőket: „Ha félretesszük a nevetséges látványt – Mike Pence, Orbán Viktor és fél tucat * FÉRFI egy magyarországi gyűlésen, ahol nőkről és családokról beszélnek, ami felháborító és középkori. Hadd fogalmazzak világosan: Semmit rólunk, nélkülünk.”

Az EP-képviselő Twitter-bejegyzésére később Ekeocha is reagált, jelezve, többedmagával ő maga is részt vett az eseményen.

Címlapkép forrása: Mátrai Dávid

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2021. szeptember 29. 13:18
A gyerekszülés a nők dolga, a gyerekvállalás a család döntése, a demográfia pedig a politika szakterülete. Megfordítva a gondolatot arról szólt a tanácskozás, hogy a politika hogyan tud olyan intézkedéseket hozni, ahol a családok úgy dönthetnek, hogy gyereket vállalnak és anya világra hozhatja az utódját. A szülés anya nélkül nincs. A családban jó ha van anya és apa. De a demográfiában? Ha minden résztvevő ország női miniszterelnököt és minisztereket adna, akkor meg férfiak nem lettek volna.
cutcopy
2021. szeptember 27. 12:15
Érdekes, ugyanakkor a cégügyeit nem vették át..
fogas paduc
2021. szeptember 27. 11:56
Szerinem a Cseh Katalin nem nő.
VeJoLa
2021. szeptember 27. 11:18
Mi is tudjuk, hogy atka csehül áll az igazsággal, Brüsszelben is tudják, de ott pont azért szeretik, mert szemrebbenés nélkül képes bennünket nőügyekben (is) a tálibokkal egy szintre hazudni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!