Kunhalmi Ágnes szerint csak a kormányváltás mentheti meg a Velencei-tavat

2021. augusztus 15. 13:42

Az MSZP szerint Karácsony Gergely miniszterelnökké választására van szükség ahhoz, hogy megoldás szülessen a Velencei-tó problémáira – mondta a szocialisták társelnöke vasárnap a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

2021. augusztus 15. 13:42
null

Kunhalmi Ágnes kifejtette, a Fidesz nem foglalkozik a környezetvédelemmel, korábban tagadta is a klímaváltozást, ezzel szemben az MSZP kormányra kerülése esetén „szociális és zöld” Magyarországot hozna létre, például az önálló környezetvédelmi minisztérium felállításával, valamint a „nyakló nélküli beépítések” megakadályozásával.    

A Velencei-tó rendkívül nagy bajban van, mivel alacsony a vízállása, oxigénhiányos állapota pedig rengeteg hal pusztulásához vezetett

– mondta az MSZP társelnöke. Kunhalmi Ágnes kiemelte, a Velencei-tó esete is azt mutatja, hogy az MSZP természetes vizek szabad hozzáféréséről szóló kampánya nemcsak szociális és gazdasági, hanem természeti problémákra is megoldást nyújthat.

(MTI)

Fotó: Az Aral-tó mujanknál, Üzbegisztánban, Sebastien BERGER / AFP,

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2021. augusztus 16. 14:53
kormányváltásból víz? ezek vízfejüek!
luisbathhelena
2021. augusztus 16. 07:29
Értem. Pesten is klimaveszhelyzetet hirdettek. Probléma megoldva. Majd itt is lesz egy határozat (ne adja Isten)
Fila2020
2021. augusztus 16. 06:49
A Velencei tó vízszintje Agárdnál 1993.-ban 71 cm volt, most 101 cm. Azóta 12 évet volt kormányon a balliberális koalíció, amely a probléma megoldása érdekében semmit nem tett. Karácsony két éve vezeti Budapestet, ezalatt problémát nem oldott meg, csak okozott.
zuriktodor
2021. augusztus 15. 19:06
ezt a harmadosztájú dramatizáló szakkörös, óriásfejű falusi macát kibaszottul unom. a tavat a csapadékosabb ősz menti meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!