Az ikertestvérének adta ki magát egy ittas sofőr

2021. június 07. 12:02

A férfi ellen vádat emeltek, amiért a rá megtévesztésig hasonlító ikertestvére adatait adta meg igazoltatáson, mert saját iratai nem voltak nála.

2021. június 07. 12:02
null

A 35 éves, Siófok környékén lakó férfi egy liter bor és némi vodka elfogyasztása után vezette élettársa gépkocsiját. Amikor rendőrök Siófokon egy közúti ellenőrzésen megállították, a rá megtévesztésig hasonlító ikertestvére adatait adta meg, mert saját iratai nem voltak nála, vezetői engedélyét pedig egy korábbi ittas vezetés miatt bevonták. A rendőrök hiába kérték le mobileszközre a férfi arcképét, esélyük sem volt rájönni, hogy megtévesztette őket – írták a közleményben.

A férfi az előállítása és a légalkohol-vizsgálat során több okiratot aláírt, az ittas vezetés tényét elismerte testvére nevében, csak a kihallgatása előtt, a kilétét firtató kérdésekre árulta el, hogy visszaélt testvére adataival. Az ügyészség hamis vád, közokirat-hamisítás és ittas vezetés miatt azt indítványozta a bíróságnak, hogy ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől a férfit, valamint pártfogó felügyeletet alkalmazzon vele szemben.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / AFP

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lust_dazu
2021. június 07. 16:20
A kérdés inkább az, ha valakinek ittas vezetésért bevonják a jogsiát, majd ezután újra elkapják ittas vezetésért, arra hogy kérhet az ügyészség felfüggesztett börtönt?! Inkább várjuk meg amíg megöl valakit..
Knerten
2021. június 07. 13:12
Újraértelmezte az "én is Rikárdó vagyok" jelmondatot.
Tidal_wave
2021. június 07. 12:42
Azért ez nagyon nagy szemétség, bemártani a saját testvérét, remélem, majd kap egy nagy pofont a büntetés mellé... Hacsak nem valami ork volt, azoknál ez a szokás...
motoman
2021. június 07. 12:41
Milyen kedves! Első a család! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!