Háttér Társaság: Veszélyben az LMBTQI-fiatalok lelki egészsége

2021. június 13. 10:46

A szervezet szerint a fideszes törvényjavaslat elfogadása után a fiatalok nem olvashatnák többé a Szapphót, és nem hallgathatnák Lady Gagát.

2021. június 13. 10:46
null

A Háttér Társaság petíciót indított és hétfőre tüntetést szervez az általuk propagandatörvénynek nevezett jogszabály ellen. Nyílt levelet is írtak az országgyűlési képviselőkhöz, ebben az szerepel, hogy június 10-én adta be Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella azt a módosító javaslatot, amely betiltaná a 18 éven aluliak számára az összes olyan terméket, reklám- és médiatartalmat, amely homoszexuális vagy transznemű embereket jelenít meg, tiltaná a társadalmi célú reklámokban az LMBTQI emberek megjelenését, valamint betiltana minden olyan (akár csak részben) LMBTQI témájú oktatási programot, amely említést tesz a homoszexuális, illetve transznemű emberek létezéséről – fogalmaznak. 

Azt állítják, ez „sérti továbbá a szólásszabadsághoz, az emberi méltósághoz és a diszkrimináció-mentességhez való jogot. Ez a lépés veszélyezteti az LMBTQI fiatalok és felnőttek lelki egészségét, és megakadályozza, hogy kellő időben, prevenciós céllal jussanak információhoz és affirmatív támogatáshoz”.

Ez szerintük azzal járna, hogy megtiltaná a 18 év alattiaknak, hogy a Queentől meghallgassák az I Want To Break Free-t, hogy Szapphót olvassanak, hogy Lady Gagát hallgassanak, vagy hogy Odaátot nézzenek.

 

Fotó: A 21. Budapest Pride felvonulás résztvevői a Bajcsy-Zsilinszky úton 2016. július 2-án.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2021. június 16. 15:14
Ami azt illeti az a "lelki egészség" valóban veszélyben van. De nem a társadalom reakciója miatt. Hanem elsősorban Magatok miatt.
Walhalla
2021. június 13. 18:04
Maradjunk annyiban, hogy az LMBTQI fiatalok lelkileg eleve nem egészségesek, azért hívják őket LMBTQI fiataloknak és nem egyszerűen csak fiataloknak. Ennyike!
Búvár Kund
2021. június 13. 16:46
Hát ez nagyon nehéz téma, de először nekünk, felelősségteljes felnőtteknek kellene erről vitázni, és nem gyerekek elé vinni. @Csöncsönt nagyon tisztelem, hogy megosztotta velünk a gondolatait. A buzikat nem is az olyanok miatt utáljuk mint ő (én is ismerek egy-két ilyet) Hanem ezeket a magukat ls nézeteiket hivalkodóan hirdető homokosok miatt. De őjet még a csendes buzik is elitélik, és egyöntetűen kimondják róluk, hogy sokkal többet ártanak a meleg közösségnek mint bármi. A felvilágosításról meg annyit, hogy ennek nem a suliban a helye. Hisz egy kamasz még arról is szemérmesen hallgat a társai előtt, hogy Lacinak nagyon tetszik Zsófi, és pirulva otromba poénokkal elhárít. Csöncsön, te aki mondjuk Laciként, mertél volna akármit is kérdezni ha neked Pisti tetszik? Attól a pillanattól véged lett volna, nemhogy az osztályba, hanem az iskolába is. Inkább létre kell hozni ezzel a témával egy ingyenesen hívható lelkisegély szolgálatot. A kamaszok sosem lesznek őszinték szextémában, vagy dicsekvésből hazudnak vagy szemérmességből. Legalább is a fiúk.. Másik oldalt nem tudom..bár a lányok őszintébekk a barinőkhöz... :-)
Ooomph
2021. június 13. 16:18
"lelki egészsége" A buziknál nem nagyon beszélhetünk lelki egészségről. Ha lenne lelki egészségük, akkor nem sipákolnának éjjel-nappal, amikor élhetnek, mint hal a vízben, el lettek fogadva. Továbbá tegyük hozzá, hogy a pedofíliát és a gyermekek szexualizálását minden normális hetero- és homoszexuálisnak el kell utasítania. Aki találva érzi magát... Az pedofil, vagy csak politikai BUZI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!