Szabó Tímea: A kínai vakcina nem hatásos az időseknél, ezért harmadik oltás is szükséges

2021. május 04. 15:02

Szabó Tímea és Szél Bernadett a Sinopharm-vakcináról kérdezte Rétvári Bencét.

2021. május 04. 15:02
null

„Selmeczi Gabriella és a fideszes bagázs egy éve szabotálja a parlamenti bizottság működését! Ma sem jött el senki a Fidesz-KDNP-ből. Súlyos törvényszegésben vannak, egy fillér fizetést nem kapnak ebben a hónapban, remélem” – írta a Facebookon kedden Szabó Tímea Szél Bernadettel közös sajtótájékoztatóját követően. 

„Persze nem akartak válaszolni többek között arra a kérdésre, hogy a WHO ma megjelent jelentése után – miszerint a kínai vakcina nem hatásos az időseknél – tervez-e a kormány 3. oltást. Pedig harmadszorra kérdeztem meg a kormánytól, de Rétváritól csak pökhendi válaszokat kapok. Elég volt ebből a megalázásból, az emberek lenézéséből, a törvényszegésből!” – írta a képviselőasszony arra hivatkozva, hogy a WHO friss jelentése szerint a 60 év feletti Sinopharm vakcinával oltottak esetébe harmadik dózis beadása is szükséges lehet a szükséges védettség elérése érdekében. 

A Portfólió azt is megírta, hogy az Egyesült Arab Emírségekben és Szerbiában is úgy találták, hogy több esetben nem alakult ki védettség a Sinopharmmal oltottak esetében, így harmadik dózisra lehet szükség.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2napivan
2021. május 05. 11:14
A WHO Stratégiai Tanácsadó Szakértő Csoportja (SAGE) jelentése szerint a WHO jóváhagyását kérő két kínai vakcina "bebizonyítota a biztonságosságát és a Covid-19-cel szembeni hatásosságát tüneteket mutató betegek esetében. Ugyanakkor "További adatokra van azonban szükség az idős és más betegségektől szenvedő emberekkel kapcsolatban". A jelentésről szóló hír hozzáférhető szinte minden ezzel foglalkozó portálon. (Pl. https://infostart.hu/tudomany/2021/03/31/nagy-bejelentest-tett-ket-kinai-vakcinarol-a-who) Szabó Tímea ezt úgy olvasta, hogy "a WHO ma megjelent jelentése után - miszerint a kínai vakcina nem hatásos az időseknél" ... stb. fel nem tudom fogni, egy magára valamit is adó közszereplő miért égeti magát ilyen níilvánvaló hírhamisítással?
manitowoc
2021. május 05. 11:09
kitiltott
2021. május 05. 10:11
Ezeket a magukat szakértőnek kikiálltó új SENKIKET.. Mikor üti már ki a szakma? Miért hitelesebb egybukott nyolcelemis senki mint egy professzor?
zakar zoltán béla
2021. május 05. 09:51
dr szabó a vírus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!