Elismerte a Momentum, hogy hibázott az újbudai telekeladásban

2021. május 03. 11:54

Azt ígérik, a jövőben már bevonják a helyieket a diskurzusba.

2021. május 03. 11:54
null
Forisek Ádám

Mint arról beszámoltunk, Újbuda pályázati aloldalán húsz darab ingatlan jelent meg, melyeknél a pályázati letétösszeg sok tíz, olykor százmillió forintra is rúg. Az ingatlanok között szerepel a korábban fogyatékkal élő fiatalkorúak számára nappali ellátást biztosító, majd kulturális célra pályáztatott villaépület a Gellért-hegy oldalában a Ménesi úton, egy jókora ősfás zöldterület az Ulászló utcában, ahol a környező lakók régóta szeretnének egy kis parkot létesíteni, valamint a Bocskai úti általános iskola lényegében egyetlen nagyobbacska zöld felülete.

Zöld kampány, majd zöld területek eladása

A helyiek beszámolója szerint a 2010 előtti Molnár Gyula-féle szocialista önkormányzat minél több hasonló ingatlantól próbált megválni, a fideszes vezetés alatt ezek a kiárusítási tervek leálltak, majd a 2019-es önkormányzati választás után újraindult az érintett területek kiárusítása.

Írásunkban kiemeltük, hogy a baloldaliak a zöldítés programjával kampányoltak a kerületben, így például Orosz Anna, Újbuda köznevelésért és városfejlesztésért felelős alpolgármestere, a Momentum alelnöke is a „fideszes” ingatlanfejlesztések ellen tiltakozva a „nekik beton, nekünk zöld” kampányszlogent választotta.

Vasárnap meg is kerestük Orosz Annát, arról kérdeztük volna, mennyire összeegyeztethetőek kampányszlogenjei a zöldterületek, különösképpen a Badacsonyi utcai iskolakert kiárusításával, mennyiben tartja támogathatónak soklakásos társasházak felépítését zöldterületeken. Asszisztense (miután bemutatkozás helyett elmondta, hogy vasárnap lévén fel sem kellene vennie a telefont, keressük őket hétfőn) végül visszahívást ígért, de munkatársunknak nem válaszolt.

Hibáztak

Orosz Anna hétfői Facebook-bejegyzése alapján a Momentum is érezte, hogy pozíciója tarthatatlan. Mint Orosz Anna írja, „a Momentum újbudai frakciója nem támogatja a Saroktelek és a Badacsonyi utcai telek eladását a jelenlegi formában”.

Bár tudtuk, hogy a pályáztatást követ egy eladásról szóló testületi döntés, hibáztunk abban, hogy a telek jelenlegi építési engedéllyel történő pályáztatását megszavaztuk. Ezért elnézést kérünk a helyiektől!”

– fogalmazott.

Hozzátette, hogy amennyiben a városvezetés az eladást a testület elé terjeszti, a Momentum képviselői nemmel fognak szavazni. Azt is írta, hogy a Saroktelek helyzetét illetően „bevonjuk a helyieket a telek jövőjéről szóló diskurzusba”.

Nyitókép: Facebook

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retsag
2021. május 03. 19:53
Hát, nem tudom, most akkor ez hiba volt?
nempolitizálok
2021. május 03. 17:42
Jó, majd legközelebb, mivel a kenőpénzt már megkaptuk, nem tudjuk visszaadni.
luisbathhelena
2021. május 03. 17:39
Momentum közlemény az atomgomb megnyomása után 5 perccel, recsegő elhaló hangon: bocsi, legközelebb nem.....áááááááá
Kristály
2021. május 03. 17:33
1% párt 2% párt 3% párt , 10 évre visszamenőleg és 10 évre előre akarják magukat megszedni. Miért van hogy a libsik csar rombólnak és eladnak ?????? És el is tüntetik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!