Itt vannak a pedofilellenes törvénycsomag részletei

2021. május 25. 21:17

Kocsis Máté és Selmeczi Gabriella benyújtotta a pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlésnek.

2021. május 25. 21:17

„Benyújtottuk a pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlésnek Selmeczi Gabriella képviselőtársammal. A cél az, hogy a gyermekeket minél nagyobb védelem illesse meg, a pedofilok büntetései pedig szigorodjanak” írja Kocsis Máté a Facebookon.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a csomag többek között a következőkből fog állni:

  • Létrejön egy név szerint kereshető pedofil-nyilvántartás
  • Szigorítják a Büntető Törvénykönyvet. A jelenleg kiszabható büntetéseket jelentősen megemelik. Új minősített (tehát még súlyosabban büntetendő) esetek lesznek ha a pedofil bűncselekményt

– 12 év alattival szemben követik el

– hivatalos személyként követik el (lex Kaleta)

– sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el

– különös visszaesőként követik el.

  • Számos munkakörből kitiltják a pedofilokat, hogy véletlenül se kerüljenek a gyermekek közelébe.
  •  A legsúlyosabb pedofil bűncselekmények nem évülnek el, és kitolódik az elévülés kezdete.

„El a kezekkel a gyermekeinktől!” – zárul a poszt.

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. május 26. 12:31
Miközben az angol hülyék a pedofilokat intézményesítik az oviba, drag queen meg érzékenyítés köntösében (gyapot csokibatyuban) nálunk kicsit alápörkölnek. Egyre mensszebb kerül a nyugat a vonzó jelzőtől.
Harangláb
2021. május 26. 10:38
Hasznos dolog ég, és jó kommunikációs terep, remélem, ügyesen kihasználja a fidesz!
Pierre
2021. május 26. 10:09
mit csinaljon a fidesz, ha mar tobbszori alkalommal a sajat kozossegebol bukik le valaki pedofil buncselekmennyel, igy novekszik a nepharag az urizalo alkeresztenyek erkolcstelen buncselekmenyei miatt: a recept egyszeru: - ha az egyikre ra lehet fogni, hogy az nem is az o embere volt, hanem az ellenzeke, tegye azt - lepjen fel kommunikacios szinten harcosan es indulatkeltoen a pedofilok ellen, mutatva, hogy o tiszta - nyujtson be egy olyan torvenyjavaslatot, ami a pedofilok elleni fellepes szigoritasarol szol, de nem jol atgondolt szakmai, bunmegelozesi, bunuldozesi megoldasokat alkalmaz, csupan altalanos emberi jogaiktol fosztja meg a pedofilokat - ha az ellenzek nem tamogatja a szakmaiatlan es emberi jogokat serto torvenyjavaslatot, ra lehet fordulni a kovetkezo kampanyra: "pedofil ellenzek". Ez pont idoben is erkezhet az elozo hazugsag, az "oltasellenes ellenzek" kifaradasa utan.
lutra
2021. május 26. 09:08
Kezdetnek nem rossz, de a fizikai kiherélést hiányolom belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!