Habsburg György: A Habsburgoknak semmi közük a Dunaferr-ügyhöz

2021. április 23. 09:02

A jelenlegi párizsi nagykövet szerint egy szélhámos miatt hozták őket összefüggésbe az esettel.

2021. április 23. 09:02
null

Mint arról beszámoltunk, a Dunaferr Zrt. feletti irányításért jelenleg több érdekcsoport is küzd egymással. A helyzet odáig fajult, hogy a múlt héten militáns külsős biztonsági emberek több száz fős csapata próbált behatolni a Dunai Vasművek iparkomplexumának a területére.

Ezzel kapcsolatban a hvg.hu is lehozott egy cikket, amelyben egy közlemény alapján összefüggésbe hoztak egy bizonyos Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán személyt az esettel. Mint írják, az illető annak a Tatjana Tarutának a köreihez tartozik, akinek édesapja Ukrajnában hasonló militáns módszerekkel foglalt el több gyárat.

Ezzel kapcsolatban az Euronews megkereste Habsburg Györgyöt, jelenlegi magyar Párizsi nagykövetet, IV. Károly unokáját. Ő ezzel kapcsolatban a következőt nyilatkozta a lapnak:

Habsburg hozzátette azt is, hogy egyelőre jogilag nem tudtak ellene semmit sem tenni az ukrajnai körülmények miatt.

Címlapképen: Habsburg György

Kép forrása: MTI/Marjai János

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feltuki és Gogylász
2021. április 24. 09:17
Az a baj a Habsburgokkal, hogy egy kivétellel nem voltak méltók a Magyar Koronára.
Akitlosz
2021. április 23. 17:30
" A lezajlott gyászos események sorozata beigazolta azt, hogy az államélet világnézeti politikai szempontok után nem igazodhatik, s a szociális eszme legfeljebb társadalmi úton szerezhet érvényesülést. A történelmi állam életének talpköve mindenkor kell, hogy az autoritás legyen. Az autoritás pedig erővel csak úgy bír, ha az oly intézményes formát ölt, mely a nemzet tradícióiban gyökeredzik. A magyar állam mint politikai eszme a SZENT KORONA fogalmában testesült meg, mely a legfőbb államhatalom, a nemzeti akaratelhatározás létrehozására, a politikailag szervezett nemzetet, annak fejét, királyát, egyesítve szimbolizálja. A magyar szentkorona tana ezredéves ősi volta dacára, a legmodernebb tudományos politikai rendszerekkel teljes összhangban áll. Amit tehát nálunk az élet produkált, azt a haladó tudomány felfogásával igazolja. A magyar nép, mint nemzet, ha nem akar ugrást tenni a sötétbe, csak az ezredéves fejlődés vágányán, a Királyság alkotmányos alapeszméjének megtartása mellett élheti nemzeti életét. A közelmúlt beigazolta azt, mily szerencsétlenség magvát rejtheti magában a koronázási eskü és hitlevél dacára, ha az uralkodó nem forrt teljesen a nemzettel össze, ha az ország, melynek élén áll, nem édes hazája, melyért élni és halnia nemcsak kötelessége, de akarata is. Ezért Magyarország mást, mint nemzeti királyt hazánk élére nem óhajthat, s mint a történelmi múlt is igazolja, hazánk mindig akkor volt nagy, s ősi dicsőségünk akkor tündökölt legfényesebben, s a legfőbb lény akkor övezte körül, mikor nemzeti uralkodónk volt. Ezen gondolatokat tartva szem előtt bontunk zászlót s fordulunk honfitársainkhoz azon felszólítással, hogy táborunkban valamennyien egyesüljenek. A magyarok Istene magyar királyi herceget hozzon a magyar trónra! Budapest 1919. november hó 15-én A Magyar Nemzeti Királyság Pártja "
Akitlosz
2021. április 23. 17:26
Szégyen Magyarországra ez a narancssárga habsburgimádó kormány. :-(
olajfa1
2021. április 23. 15:10
Ha én mondjuk "Putyin Vilmos Gábornak" mutatkozom be... akkor rokonom "Putyin"?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!