Különleges középkori leleteket találtak a budai Várban

2021. március 10. 09:55

A Honvéd Főparancsnokság rekonstrukciójának előkészületei közben ritka, középkori kerámiák és üvegek bukkantak elő.

2021. március 10. 09:55
null

Különleges, középkori leleteket találtak a Honvéd Főparancsnokság rekonstrukciójának előkészületei során – írja a Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldala. „A gyönyörű épület a második világháborúban sérült meg, és bár menthető lett volna, 1949-ben rommá nyilvánították, majd fokozatosan visszabontották az első emelet magasságáig” – áll a bejegyzésben.

A Nemzeti Hauszmann Program keretében a Honvéd Főparancsnokság egykori épületét hamarosan az eredeti magasságában újjáépítik, a jövőben látogatóközpontként működik majd. Az építkezést az év második felében kezdik el. Mint írják, jelenleg a szakemberek a statikai felmérést végzik az épület pinceszintjén, és a Budapesti Történeti Múzeum munkatársainak segítségével a régészeti próbafeltárást is megkezdték. Ennek során egy feltehetően Zsigmond-kori kutat és ritkaságnak számító kerámiákat is találtak a régészek.

Kép forrása: Nemzeti Hauszmann Program Facebook-oldala

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. március 10. 19:39
Azért nem ártana a vár alatti három szintes természetes eredetű barlangrendszer statikai terhelhetőségét alaposan ellenőrízni az építés előtt, mert ugyan ott állt, de a terhelhetősége a várdombnak azóta nem nőtt, ammábiztos.
MayorAnna
2021. március 10. 15:00
Menórát nem leltek? Felületes kutatás...hát csak keresgéljenek-kell ott lennie zsidó leleteknek is. Hacsak-nem antiszemiták kutakodnak.
furunkulus13
2021. március 10. 11:39
Még a Honvéd Főparancsnokságot is ujjáépitik, ez már a zsidóüldözés egészen raffinált formája!!
furunkulus13
2021. március 10. 11:37
Még a Honvéd Főparancsnokságot is ujjáépitik, ez már a zsidóüldözés egészen raffinált formája!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!