Ki ne emlékezne a vizitdíj elleni tombolásra

2021. március 05. 09:23

Orbán Viktornak és kormányának éppen 10 éve lett volna, hogy átalakítsa az egészségügyi rendszert.

2021. március 05. 09:23
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária

„Vajon milyen szakmai jövője lenne egy utasszállító repülőgép pilótájának, ha azokban a percekben kezdene hozzá az utasok ülésrendjének átszervezéséhez, amikor a repülőgép éppen kavargó légörvénybe kerül? Vagy meddig maradhatna kapitány a hajón az, aki akkor rendeli eligazításra a legénységet, amikor ők viharba kerülve, éppen a hatalmas hullámokkal küzdenek. Feltételezem, hogy a hajóskapitányt a tengerbe hajítanák, a pilótát pedig a székéhez kötöznék a landolásig.

A válságkezelésről szóló alapfokú pszichológiai, vezetéstudományi szakkönyvek első fejezetében olvashatunk arról, hogy válság idején a legfontosabb vezetői teendő annak biztosítása, hogy a rendszer stabil maradjon és a lehető legkevesebb változás történjen benne.Az a vezető, aki válság idején kezd hozzá a rendszer gyökeres belső álalakításához, totálisan alkalmatlan a feladatára. Márpedig nálunk éppen ez történik.

Orbán Viktornak és kormányának éppen 10 éve lett volna, hogy átalakítsa az egészségügyi rendszert, ami nemcsak azért lett volna indokolt, mert már mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a végóráit éli, hanem azért is, mert hatalomra kerülésében jelentős szerepe volt annak az általa kezdeményezett népszavazásnak, amellyel megakadályozta az előző kormány által elindított egészségügyi reformot.

Ki ne emlékezne a 300 forintos vizitdíj elleni tombolásra, amelyet a Fidesz politikusai szítottak? Akkoriban ellenzékként a jelenlegi kormánypárt minden racionális változtatási szándékot elkaszált, még a kórtermekben a betegek érdekében elhelyezett széfekre is ágyúval lőttek, hihetetlen indulatokat szítva akadályoztak minden változtatást, amely ésszerűbbé, betegközpontúbbá és finanszírozhatóbbá tette volna az egészségügyet.”

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2021. március 08. 03:29
A kommunisták 60 éven ár fosztogatták a TB kasszát. Az egészségügy reformjára se ötletük, se tudásuk, se pénzük nem volt. A FIDESZ tudja, hogy mit kell tenni, s megteremti, hogy miből csinálja meg a reformot.
Toronyőr
2021. március 05. 23:20
Egy maszkos fotó előnyösebb lett volna, Mária. Vagy olyan, amelyik sötétben készült.
Hopsz Juliska
2021. március 05. 20:19
"Akkoriban ellenzékként a jelenlegi kormánypárt minden racionális változtatási szándékot elkaszált, még a kórtermekben a betegek érdekében elhelyezett széfekre is ágyúval lőttek, hihetetlen indulatokat szítva akadályoztak minden változtatást, amely ésszerűbbé, betegközpontúbbá és finanszírozhatóbbá tette volna az egészségügyet." Csak azt tudnám, hogy a széfek tényleg hogy járultak hozzá a betegközpontú éd finanszírozhatóbb egészségügyhöz. Valaki érti?
Tidal_wave
2021. március 05. 17:27
"Orbán Viktornak és kormányának éppen 10 éve lett volna, hogy átalakítsa az egészségügyi rendszert, ami nemcsak azért lett volna indokolt, mert már mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a végóráit éli..." Szóval 10 éve a végóráit éli. És ezek szerint Maris, a te kedvenceid 8 éve alatt jutott oda, hogy a végóráit éli?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!