Egyesülhet a két legnagyobb jobboldali EP-frakció

2021. március 30. 17:30

Salvini kedden kijelentette: az az álma, hogy egyesüljön a Liga részvételével működő Identitás és Demokrácia pártcsalád és az ECR, mivel így a második legnagyobb frakciót képviselnék az EP-ben.

2021. március 30. 17:30
null

Az Európai Parlament (EP) működése lesz az Orbán Viktor meghívására Budapesten rendezendő magyar-lengyel-olasz egyeztetés egyik témája – közölte kedden Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.  A lengyel miniszterelnök a keddi varsói sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva megerősítette: csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel és Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével találkozik Budapesten.   

A találkozó napirendjéről Morawiecki elmondta:

„Egyeztetnek arról is, hogyan lehet a legjobban megvalósítani az európai programot az összes állam, de elsősorban Lengyelország, Magyarország és Olaszország érdekében” – fogalmazott a lengyel kormányfő. Múlt héten a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt EP-küldöttségének vezetője, Beata Mazurek elmondta:

az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójához tartozó PiS az ECR bővítésében érdekelt,

miután a Fidesz kilépett az Európai Néppártból. Salvini pedig kedden kijelentette: az az álma, hogy egyesüljön a Liga részvételével működő Identitás és Demokrácia pártcsalád és az ECR, mivel így a második legnagyobb frakciót képviselnék az EP-ben.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. március 31. 08:08
I have a dream... mondja a pária szarvini! A covid elől elmenekülő gyáva szar!
Cserna János
2021. március 30. 23:18
Valószínűleg nem lesz az olyan egyszerű, de hátha menni fog. Az EU belpolitikában nagy fordulat lenne. Az EPP nem kényszerülne a balosok és a libsik uszályába. Abba lehetne hagyni Mo. és Lo. vegzálását és az LMBTQ túlkapásokat. Konzervatív fordulat lenne.
kispufi
2021. március 30. 21:31
Együtt már lenne akkora méretük, hogy az ingadozóknak megérje elgondolkodni a betérésen. Szegény Weréb Manny meg azzal hivatalosan is azzá lenne, ami valójában is: jelentéktelen kis szatelitbolsi cseléd.
szürkeSzarvas
2021. március 30. 20:14
A RENEW visitana-már ezert megérné.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!